Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

May. 15th, 2020|10:23 am

hedera
"ja to dara ar tādu pārākuma apziņu, tad tā ir konkrēta bullijošana"

Šeit gan nepiekrītu. Ar pārākuma apziņu iekomentēt "avtor mudak" vai augstprātīgi pieprasīt autsaucīti varbūt ir nepatīkams komunikācijas stils, bet ne bulijošana. Tāpat arī apsaukāšanās starp cibiņiem ir tupa apsaukāšanās, nevis bulijings.
Kur varu saskatīt pazīmes, ir novērotas situācijas, kad kāds "uzēdas" un regulāri iet pie cita cibiņa katra jauna ieraksta kaut ko beztēmā uzdirst. Vai bezmaz ar apsēstību taisa virkni ierakstu par citu cibiņu.
Citi piemēri - ir pāris reizes redzēts, ka speciāli uztaisa cibas kontu ar vienīgo mērķi ņirgāties par citu(iem) cibiņu(iem). Šobrīd eksistējošs piemērs ir [info]divas_zosis, bet ir arī agrāk redzēti līdzīgi konti. Principā, tie ir tādi vienpersoniski [info]n_komentari.

Par zemāk apspriesto situāciju, ka barā uzklūp vienam (to mēdz saukt par dogpiling), man ir dalītas jūtas. No vienas puses es saprotu, ka tas dzen stresā to vienu, un varu saskatīt argumentus, ka to varētu uzskatīt par mobingu. No otras puses - tas tomēr parasti ir neorganizēts notikums, vnk tā sagadās, ka vairāki cibiņi vienlaicīgi nokļūst dziļa sašutuma stāvoklī un nespēj saturēt savus viedokļus. Jā, šis ir tāds neviennozīmīgs piemērs.

Mana centrālā tēze par šo lietu: bulijingu un mobingu no vnk atsevišķas konfliktsituācijas atšķir mērķtiecība un regularitāte.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.