- #the deal with serial [entries|archive|friends|userinfo]

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

#the deal with serial [Nov. 15th, 2014|04:38 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[music |羅生門-皆は嘘を吐く者]

is that there are these journalists who are after a great story, spinning this tale and collecting millions of listeners, who are trying to "solve the crime" themselves, putting up evidence boards in highschool english classrooms, as if it were some sort of a game. meanwhile it's actual people's actual lives. i wonder sometimes how the family of the murdered girl feels, with these white priviledge people making a thriller tale out of a death, really unexplained, pointless and violent. considering that the show might give the convicted guy a get out of jail free card. considering that there are these old witnesses who freak out when reporters show up at their door.
there might be something slightly questionable about the whole thing. something like the andy warhol electric chair and carcrash paintings - the american slightly sick obsession with the macabre, their tendency to make criminals into heroes of sorts.
meanwhile, i can't wait for the next episode.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:November 15th, 2014 - 05:23 pm
(Link)
Man dīvains šķiet fenomens, ka lielākā daļa klausītāju uztver Serial kā whodunnit stāstu un tik analizē, un tik secē katru sīkāko detaļu līdz absurdam, lai tikai saprastu - KURŠ ir slepkava? Kamēr manuprāt, tas galīgi nav būtiskākais, lielās tēmas, ko šī programma skar - par to, cik konstruējama/manipulējama ir "patiesība", cik trausla ir mūsu atmiņa ir daudzkārt interesantākas! Mēs kaut ko darām un mums liekas, ka mēs zinām, ko darām, bet mēs pat īsti neatceramies, ko darījām vakardien, par laiku pirms sešām nedēļām nemaz nerunājot. Nevaru saprast, vai tā ir amerikāņu kultūras iezīme, saskatīt tikai šo konkrētības, faktu līmeni un tiekties noskaidrot "patiesību". Tā vietā, lai sajustu to, ka neskaidrībā ir kaut kas fascinējošs, ka tas, cik mēs maz varam zināt viens par otru, par pagātni, par faktiem, ir vērā ņemams cilvēka eksistenciālās situācijas elements. Es esmu pasākusi lasīt subredditu, kas veltīts Serial, un man liekas, es drīz vairs neizturēšu tos miljons "Adnan did it!" un "Jay did it!" postus, un piereģistrēšos redditā tādēļ vien, lai ierakstītu šito jautājumu.
From:[info]yeux_glauques
Date:November 15th, 2014 - 05:30 pm
(Link)
kā teica tas detektīvs jaunākajā sērijā - the aim is not to find a "truth". the aim is to build a strong case for oneself. tikai es nezinu, vai tas ir labi vai slikti.
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:November 15th, 2014 - 06:01 pm
(Link)
bet ne jau visu var un vajag sadalīt labi/slikti, balts/melns kategorijās! interesantāk ir vērot esamību tās sarežgītībā. tas jau ir tas, ko es saku, un kas mani izbrīna Serial fanos - ka kaut ko saistošu tieši tāpēc, ka neatšķetināmu, cenšas vienkāršot.
From:[info]yeux_glauques
Date:November 15th, 2014 - 06:20 pm
(Link)
es tomēr domāju, ka tāda ir serial premisa - sāra kēniga meklē vainīgo. bet varbūt beigās viņi visu novrapos ar "nu jā, visi melo, neviens neko neatceras, who knows".
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:November 15th, 2014 - 06:31 pm
(Link)
Tiešām?! man atkal tā galīgi nešķiet! man šķiet, ka ar veidu, kā šis stāsts vispār tiek stāstīts, viņa tieši cenšas parādīt, cik dažādi var interpretēt dažus faktus, cik vienkārši ir radīt iespaidu, ka vainīgs ir viens vai otrs, cik neiespējami ir atrast "patiesību", jo cilvēks ir tik viegli iespaidojama, tik pavirša, tik ierobežota būtne.