Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Friday, April 20th, 15:05

Es laikam nemāku kaulēties. Vai paprasīt "pareizo" cenu. Nupat klients piezvanīja un pēc viņa histēriski priecīgās balss nopratu, ka viņam mana cena tādas kapeikas vien ir.
Bet nu, ble, Ls 120 par 4-5 stundu darbu... Man neveras mute paprasīt vairāk, kaut zinu, ka klients, visticamāk, samaksātu arī Ls 300.
A ja nu viņš pajautā pazīstamiem programmētājiem un viņi pasaka, cik īsti tāds darbs aizņem? Protams, var jau arī vāvuļot par uzturēšanu, nenovēršamām problēmām, kas varētu rasties, izbraukuma maksām utt... Bet tā tāda pievilkšana aiz matiem vien sanāk. Man nepatīk, kad ar mani tā runā, tāpēc es nerunāju tā arī ar citiem.
Man vajadzētu projektu menedžeri, kas dara visas tās kaulēšanās lietas. Tādu traktoru priekšā. Tad varētu realizēt arī citus projektus, kuriem pašlaik nepietiek apgriezienu (iet, runāt, pārliecināt, mazliet blefot, mazliet iegruzīt, viss tā greit sakseess vārdā...)
Brr, bišk slikti palika.

4 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]dienasgramata
Date:April 20th, 2007 - 03:14 pm
(Link)
pasaki, ka tas bija, neskaitot sociālo un ienākumu nodokli
From:[info]esinja
Date:April 20th, 2007 - 03:22 pm
(Link)
fuj, es ar nemāku paprasīt naudu. pat zinot visus izcenojumus, parasti izslocos ar "cik iedosi, tik būs labi". un tas nav pareizi - cena sev IR jāzin.
From:[info]marina
Date:April 20th, 2007 - 03:56 pm
(Link)
bet starp citu - tiešām. parēķini, ka, ja tu esi vai būtu pašnodarbinātais vai SIA, gandrīz puse aizietu valstj. tad 60Ls par 5 h darbu nemaz nav daudz priekš konsultācijas/pakalpojuma.
From:[info]mass
Date:April 20th, 2007 - 11:53 pm
(Link)
Cik maksā un cik izmaksā ir divas lietas un lai nedirš.

Cik izmaksā specializēts kabelis, piem AC/DC adapteris fotoaparātam ar pilnīgi svešu un nekur nedabūjamu štepseli - nu kādi 3 lati varbūt savāksies, a cik viņš maksā? 40 vai 80 - izdomas brīvība, ja vajag tad maksā. Savulaik (pirms ~8 gadiem) fireware kabelis videokamerai maksāja 28 latus, kas tolaik likās prātam neaptverama summa par metru garu vadu, bet bez viņa varēja to kameru iebāzt dirsā.