Neprātīgā saprāta balss -
Novembris 9., 2021
09:00
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

(29Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
From:[info]windrider
Date:9. Novembris 2021 - 21:05
(Link)
Tu pats pirmīt runāji par leģionāriem, militārās formās. Militārpersonas nevar būt bēgļi. Tie ir vai nu karagūstekņi vai internēšanai paredzētas personas, ja nokļuvušas kādā neitrālā valstī kā Zviedrijā. Arī Latvija internēja vairākus simtus poļu robežsargu un lidotāju, kas atkāpās uz Latviju 1939.gada septembrī.

Humānisms ir laba lieta. Es saprotu, ka pēc likuma visi tie tūkstoši būtu jāielaiž Polijā un tad jāskaidro, kurš tur ir kurš. (Tiesa gan arī Polijā kādu laiku viņiem būtu jādzīvo teltīs, jo diez vai arī tik lielā valstī kā Polijā uzreiz būtu vieta, kur tādu lērumu civilizēti izmitināt). Bet tas nekādā veidā neatrisinās problēmas būtību. Tikai iedrošinās Baltkrievijas režīmu šo triku atkārtot vēl un ne tikai pie Polijas robežas. Turklāt radīs precedentu, ka ES ārējā robeža neko nenozīmē un to var nelegāli un nesodīti pārkāpt ikviens. Cilvēcīgi žēl, bet šie cilvēki šobrīd ir kļuvuši par ķīlniekiem.
Izskatās, ka arī ES to sākusi saprast.

[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:10. Novembris 2021 - 14:46
(Link)
Humānisms un likums ir divas dažādas lietas.

Par precedentu tu stipri pārspīlē. Tādā gadījumā vajadzētu likvidēt Bēgļu konvencija, jo tā jau faktiski arī rada likumisku pamatu tevis izdomātajam precedentam.

Nez kāpēc vismaz 80% bēgļu pasaulē ir kaut kur citur, nevis Eiropā. Un nemaz nedomā šurp doties.

Polijai ir visas iespējas saņemt palīdzību no ES un tās dalībvalstīm, Frontex, EASO utt. Šādām situācijām ir arī jāgatavojas. Nekas nenotiek mūžīgi, bet ārkārtas situācijām ir jātiek cauri ar cieņu. Šobrīd tas nenotiek. Ļoti žēl, ka tā.
From:[info]windrider
Date:10. Novembris 2021 - 15:10
(Link)
Labi, beigsim ar Poliju. Pēdējais jautājums, tīri intereses pēc.

Rīt pie Latvijas - Baltkrievjas robežas uzrodas 2000 migranti no Irākas, Afganistānas un Sīrijas, kas nakts laikā, trijās grupās nelegāli ielaužas Latvijā.

Kādai rīcībai būtu jāseko no Latvijas valsts struktūrām, lai tu to atzītu par likumīgu un cieņpilnu?
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:11. Novembris 2021 - 10:03
(Link)
Viņiem nekur nav jālaužas, ja ir sagatavoti robežsargi, tiek operatīvi izvietota infrastruktūra (celtas teltis utml), cilvēki tiek vispirms reģistrēti un uzskaitīti, patvēruma pieteikumi tiek pieņemti.

Cik man zināms, Latvijas robežsargi mācībās ir sagatavoti šādiem scenārijiem, teltis utml esot. Ja nu kas, ir Frontex utt, palīdzību sniegs.

P.s. 2015.g. nogalē Zviedrijā ieradās ap 10 000 nedēļā. Un raugi, valsts tika galā, likumīgi un cieņpilni.
From:(Anonymous)
Date:15. Novembris 2021 - 22:02
(Link)
Tika galā, lol :)
Powered by Sviesta Ciba