Neprātīgā saprāta balss -
Marts 10., 2021
16:09
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pēc ļoti ilga pārtraukuma atkal atradu seriālu ko paskatīties pašam, nevis pieslēgties sievas izvēlēm. 2017. gada seriāls ''Knightfall''. Pēc apraksta šķita tīri labs, tapis ''History channel'' pasūtijumā par templiešu bruņinieku ordeņa pēdējiem mēnešiem Francijā 14.gs. sākumā. Sižets it kā ir gana spraigs ar nemitīgiem pavērsieniem, pilns ar intrigām, asinīm un viduslaikiem. Tomēr, šī kopumā reālistiskā viduslaiku atmosfēra arī ir vienīgais, kas seriālu saista ar vēsturi. Lielākai intrigai lielu daļu seriāla sižeta sastāda leģenda par templiešu sargāto svēto grālu, tā meklēšanu, atrašanu un vēlāk arī cīņu par to. Tāda variācija par Leonardo da Vinči kodu tikai 14.gs. Francijā. Iesaistīti gan pāvesta algotņi un algoti slepkavas, gan arābu slepenā brālība (kas cīnās līdzīgi ņindzjām), gan nenosakāmas tautības sieviete - slepkavniece, kas viena pati piebeidz vesela cietokšņa garnizonu un pazūd.
Nodeva mūsdienu Eiropas ģeopolitikai ir pilnīgi jaunas valsts izgudrošana - Katalonijas karaliste (Katalonija tolaik ietilpa Aragonas karalistē), kas seriālā iesaistās politikā kā patstāvīgs subjekts. Arī reālie vēsturiskie personāži ir krietni modificēti, darbojas neatbilstošā hronoloģijā vai saistīti nekad neeksistējošā radniecībā. Un protams, kā nu bez Holivudas stila, kad bruņinieki metas kaujā ar kailām galvām un skaļi rēcot!
Kopumā no History Channel biju gaidījis vairāk. Ja skatās tikai kā izklaidi, tad ir gana saistoši un izklaidējoši. Ja interesē Tempļa bruņinieku ordeņa vēsture, tad šajā seriālā neko jēdzīgu neuzzināsiet.
Pirmo sezonu esmu noskatījies un šobrīd domāju vai ir vērts skatīties arī otro.
Info par seriālu: https://www.imdb.com/title/tt4555364/?ref_=fn_al_tt_1
Pirmās sezonas treileris: https://www.youtube.com/watch?v=D-v2LoydGNc

Mūzika: Wardruna
Tags:

(1Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]dunduks
Date:10. Marts 2021 - 22:38
(Link)
Arābu ņindzjas ir gan jau plaģiāts no asasīniem (protams, hronoloģiju labāk neskatīties).
Powered by Sviesta Ciba