Neprātīgā saprāta balss -
Marts 4., 2021
08:26
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

(63Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]dzhindzhera
Date:4. Marts 2021 - 14:06
(Link)
un vēl tur tai otrā rakstā galvenā doma bija, ka liberālisms latviešu cilvēkam ir kas svešs un jaunieviests. un tad es atceros savu omīti un vecvecmāmiņu, kas abas bija stripri liberālas arī tagadējiem standartiem.
From:[info]windrider
Date:4. Marts 2021 - 14:14
(Link)
Tā ir. Arī, ja paskatāmies vēsturē Latvijā vienmēr ir dzīvojusi ļoti multikulturāla un etniski ļoti iekļaujoša sabiedrība. It sevišķi Latgalē un Sēlijā. Visi labi sadzīvoja, viens otru cienīja. Drusku pavilka viens otru uz zoba, bet pie rīkles nekrita. Pēc mūsdienu definīcijas ļoti liberāla sabiedrība. Arī mana ome bija ļoti stingra nacionālajos jautājumos (kā jau ulmaņlaika paaudze), bet pārējos ''sāpīgajos'' jautājumus bija diezgan vienaldzīga.
[User Picture]
From:[info]dzhindzhera
Date:4. Marts 2021 - 14:29
(Link)
Mana omīte noprecēja manu vectētiņu, kas bija krievs, par ko visa viņas ģimene gandrīz ar sirdi aizgāja, tas gan vairāk dēļ tiko beigušā 2 kara. Bet viena no viņas māsām apprecējās ar poli un otra ar latgali. Omīte bija no Kurzemes.
Bet taisnība tev ir, labi sadzīvoja, viens otru cienīja. Jāņos apdziedāja kaimiņus, pazobojās, un aizgāja ēst sieru un dzert alu.

Es reizēm domāju, varbūt cilvēki kļūst agresīvāki brīdī, kad slēpjas aiz klaviatūrām? Bet ko tad darīt ar tiem, kas iet ārā un demolē? Ne tikai Dimiters un Co Praida gājiena dalībniekus ar mēsliem apmētāja. Tagad Barselonā, piemēram, jaunieši iet ielās protestēt, demolē veikalus un uzbrūk policijai, jo reperi ietupināja uz 3 gadiem (viņš koncertā gan karali nosaukāja, un aicināja cilvēkus iet ielās sist policiju un nīdēt privātīpašumu. Dabūja aiz restēm sēdēt, jo atteicās atvainoties vai nožēlot).
Powered by Sviesta Ciba