Neprātīgā saprāta balss -
Marts 6., 2020
15:01
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

(4Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
From:[info]windrider
Date:6. Marts 2020 - 23:53
(Link)
Pašlaik pilsētai ir sava administrācija un novadam sava. Pēc reformas paliks tikai teritoriāli vēl lielāka novada administrācija. Nevar kvalitatīvi attīstīt pilsētu, ja tev jādomā vēl par n-tajiem pagastiem, ciemiem un to vajadzībām. Turklāt, ja pilsēta ir noteikta kā valsts mēroga atīstības centrs (kā šobrīd) tai ir pieejami speciāli Eiropas fondu līdzekļi attīstības projektiem, kas nav pieejami mazpilsētām.

Un tīri subjektīvi un drusku emocionāli, bet nevar valsts ceturto lielāko pilsētu, kas pēdējos 500 gadus ir bijusi kādas teritorijas galvaspilsēta (vispirms Kurzemes hercogistes un pēc tam Kurzemes guberņas) nonivelēt vienā administratīvā līmenī ar jebkuru Latvijas mazpilsētiņu.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:7. Marts 2020 - 12:09
(Link)
var saprast, bet tā reforma tāda darbības imitācija vien ir. A/Par raksturīgs ir ideju trūkums, tamdēļ arī viņi to visu dara, tas viss ir tikai papīru stumdīšana.
jo realitātē ir jau izveidojusies Lielrīga - ekonomiski un funkcionāli saistīta aglomerācija, kurā iekļaujas Jelgava, Jūrmala, Bauska, Ogre un pat Līgatne.
Powered by Sviesta Ciba