Neprātīgā saprāta balss -
Aprīlis 3., 2018
12:03
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mājās vienojāmies, ka bez leišiem latviešiem patiesībā ir vēl viena brāļu tauta. Un tie ir nevis izmirušie prūši, bet gan baltkrievi. Visas viņu tautas tradīcijas un folklora ieskaitot ornamentiku ir izteikti baltiska. Šajā aspektā ļoti žēl ir par nāvei nolemto baltkrievu valodu kuru daudzmaz ikdienā lieto tikai vairs daži veči dziļos laukos un baltkrievu folkloristi.
Protams, ka daļēji šādu tuvību ir veicinājusi gadsimtiem ilga Baltkrievijas atrašanās Lietuvas valsts sastāvā. Baltkrievu folkloristi vēl tagad par savu īsto galvaspilsētu uzskata Viļņu un kopumā baigi fano par Lietuvas lielvalsti un jo īpaši par Vitautu Dižo. Gandrīz katrai sevi cienošai baltkrievu post - folka vai folkmetāla grupai ir kāda dziesma par šo tēmu. Tā kā šī sabiedrības daļa ir neliela un bez pretenzijām uz iesaisti politikā tad arī Lukašenko režīms liek viņus mierā un ļauj sapņot par visādām Liellietuvām.

Mūzikālam fonam nesen atklāts baltkrievu folkmetāla gabals tieši par šo tēmu: https://www.youtube.com/watch?v=CgXkal3nPIA un vēl var pielikt klāt arī baltkrievu viduslaiku mūzikas dzīvos klasiķus Stary Olsa ar viņu veltījumu kņazam Vītautam: https://www.youtube.com/watch?v=wJ64E9hWxcA&list=PL2dlOzqDJ9poWNnI_pJaU0rVh1e-dx9Gm&index=3

Mūzika: Stary Olsa
Tags:

(Iespļauj dvēselē)

Powered by Sviesta Ciba