Neprātīgā saprāta balss -
Marts 12., 2013
22:24
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tātad, beidzot par ''Sēņotājiem''. Man patika, bet ļoti labi saprotu, kas tur ''latvietim parastajam'' varētu nepatikt. Kaut gan tas vēl ir maigi teikts, savā ziņā filma varētu būt kārtīga dziļumbumba un taisni jābrīnās, ka pagaidām sanāk dzirdēt un lasīt galvenokārt pozitīvas atsauksmes.
Ļoti patika filmas kopējais vizuālais tēls. Profesionāls operatora darbs un arī aktieri diezgan ticami. Mūzika arī neslikta. Sevišķs bonuss par sākuma titriem, nekas tāds latviešu kino līdz šim nav redzēts un ātrumā nespēju iedomāties arī līdzīgus Holivudas analogus. Arī noslēguma ~10 min. garais psihadēliskais trips bija spēcīgs. Bet tam visam pāri šausmīga ironija un melns humors par mūsdienu sabiedrību un šķietamo smalkos ofisos sēdošo veiksminieku iekšējo tukšumu. Katrā lomā jebkurš var sazīmēt ja ne sevi, tad kādu citu paziņu noteikti. Arī es sevi tur ieraudzīju. Jā, vienīgi nobeigums likās tāds nesaprotams, bez īsta atrisinājuma.
Kopumā, gods un slava. Latvijā līdz šim neredzēts kino gan satura, gan kvalitātes ziņā. Pazīstot Ivaru un lielā mērā dzīvojot līdzi filmas tapšanas procesam es zinu cik grūti tā viņam nāca. Tāpēc vēl jo lielāks prieks.

Treileris:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q9SxEzrWrzg

Mūzika: Cryptic Wintermoon- Necromancer
Tags: ,

(2Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:13. Marts 2013 - 10:06
(Link)
Noskatījos treileri un sapratu, ka skaidrā šo filmu laikam nespētu skatīties. Totāls sviests.
[User Picture]
From:[info]maruta
Date:25. Marts 2013 - 16:07
(Link)
Esmu redzējusi tikai apbalvoto īsfilmu, ar interesi sekoju jaunumiem par šo, kad atbraukšu, būs jānoskatās. Diemžēl apbrīnojami patiesi tas ir par birojiem un korporatīvo vidi, kas noēd tik daudz indivīdu dzīves un nervu.
Powered by Sviesta Ciba