Neprātīgā saprāta balss - Un viņš cīnījās ar to velnu visu nakti...
Septembris 12., 2010
21:19
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Un viņš cīnījās ar to velnu visu nakti...
Kad tuvāko nedēļu pienākumi un darbi taisās uzgāzties uz galvas kā milzīgs cunami, tad ir vērts jaukās un vēl diezgan siltās rudens dienās padzīvoties pie jūras.
Tā nu arī šajā nedēļas nogalē, savā piejūras rezidencē kurināju kamīnu un izlasīju slavenā zviedru dramaturga un kinorežisora Ingmara Bergmaņa autobiogrāfisko darbu ''Laterna Magica''. Velns, cik atklāti viņš raksta. Šitik atklāti un tieši aprakstīt visādus privātās dzīves pikantumus kurus citi pat neizlaistu ārpus domām.
Tur ir jābūt raksturam, lai izliktu uz papīra savus bērnības seksuālos piedzīvojumus, visu ļoti vētraino privāto dzīvi, savas veselības problēmas un daudzos kompleksus un iekšējos dēmonus. Pie tam vēl to visu publicējot un piedāvājot apskatei visai pasaulei. Kaut gan varbūt tajā vecumā kurā viņš to rakstīja, viņam jau bija vienalga...


Protams nebija jau tur tikai tas. Tā nav tīra autobiogrāfija, to var lasīt arī kā saistošu romānu, jo tur tiek arī ļoti lietišķi runāts par teātra un kino iekšējo virtuvi, dramaturģijas un kinorežijas problēmām.

(1Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
From:[info]komeeta_naak
Date:13. Septembris 2010 - 00:14
(Link)
vells, piejūras rezidence un kamīns izklausās pēc viena varen lieliska pasākuma.
bet, manuprāt, nevajag nemaz tik daudz rakstura, lai atklātos papīram un publikai. lielākajai daļai tāpat ir vienalga.
Powered by Sviesta Ciba