- 2014.03.30, 09:24
- "Augļos un dārzeņos ir ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu. Tajos ir ne tikai šķiedrvielas, bet arī vesela buķete ar antioksidantiem, polifenoliem, antocianīniem, [...]"
Varu ar 100% drošību apgalvot, ka savā apzinīgajā mūžā pirmo reizi dzirdu jēdzienus "polifenoli" un "antocianīni". Kāpēc vispār žurnālistam būtu šādi termini jāpiemin, ka skaidrs ka neviens nezin ko tas nozīmē? Kāpēc speciālistam* vajadzētu šos vārdus vispār iepīt runā, ja skaidrs, ka auditorijai tie absolūti neko neizsaka?
_______
* Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis, Latvijas Kardiologu biedrības valdes loceklis, kardiologs, asociētais profesors Gustavs Latkovskis - 12 rakstair doma
- 30.3.14 13:58 #
-
Nē, gluži normāli tas nav. Esmu attiecīgas jomas speciālists, un nekad ar klientiem nekomunicēju, bārstot virsū zinātniskus terminus. Ja man lekcijā parādās specifiski termini, tam seko atkāpe un izskaidrojums.
Un atbilde uz to, kāpēc attiecīgais speciālists tā dara, ir vienkārša. Jo tas ir Latkovskis! :) Slavens ar to, ka ļoti agresīvā veidā patīk izrādīt savas zināšanas. - Atbildēt