Lācītis numur divi - Smokings senās Romas impērijas sirdī [entries|archive|friends|userinfo]
vistu_zaglis

[ website | šulcs.lv ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| VZL ]

Smokings senās Romas impērijas sirdī [Apr. 13th, 2008|03:17 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[mood |News coverage]
[music |vēls tak...]

No rajoniem turpina pienākt satraukti jautājumi par situāciju ar pīpāšanu Prāgas krodziņos un sabiedriskās ēdināšanas iestādēs: mol nevar tak būt, ka mēs te turpināsim baudīt relaksētus vakarus pie alus tilpuma, kamēr Progresīvā Eiropa pīpēs vārtrūmēs, līdz viņus no turienes nepatrieks saniknots sētnieks.

Ziņoju no notikumu epicentra. Pretpīpētāju likums tiek jau labu laiku gatavots un mētāts turp—šurp pa dažādām instancēm, bet neizskatās, ka kāds būtu ieinteresēts tam pieķerties.

Mr Klaus* [..] is far from being the only Czech opposed to a smoking-ban. Deputies have refused to support a ban on smoking in restaurants on a number of previous occasions and observers say it may be a long time before Czech lawmakers adopt the stringent laws in place in other European states.

Taču agri vai vēlu tas notiks, lieki minēt. Tad lūk — kaut kā ir sagadījies, ka vietējā sabiedrība ir spējīga atšķirt bāru no restorāna, ēstuvi visai ģimenei no dzertuves, well — you got the point. Likumprojekts tiek bīdīts tīri attiecībā uz restorāniem; iestādēm, kur smalki ļaudis iegriežas izdzert glāzi Mattoni, par to samaksājot 8 pudeļu cenu, pacienāties ar zosu aknu pastēti, vai vienkārši pasēdēt pie baltiem galdautiem un norobežoties no plēba. Kā rezultātā...

The CVVM polling agency also questioned the ban on smoking in other places than restaurants. Although 59 per cent of the survey respondents were against smoking in restaurants, the support for other places turned out to be significantly weaker. Only 39 per cent of respondents refused smoking in bars and cafés. 

Un tā kā ar tautas balsi parasti nepietiek —

*President Václav Klaus is famous for his dislike of any sort of smoking-ban in bars and restaurants. He is convinced that a smoking-ban would violate smokers' human rights.
(President Klaus is not a smoker, but is fervently against any sort of smoking-ban in the country’s restaurants.)

Pēc tikko spāņu zemē redzētā, var secināt, ka situācijas destabilizācija nedraud, vai arī, ja draud, tad ne tādā apjomā, lai skartu vienkāršu proletārieti, kam sakārojies vakarā iziet tautiņās, norenderēt kādu dzērienu un rātni uzpīpēt, netraucējot dusulīgas kundzes un jaunās māmiņas, kas turpina uzskatīt, ka tiesības (un pienākums) atrasties krogā bērnam tiek dotas līdz ar dzimšanu.

Ja situācija strauji destabilizēsies — organizācija nekavējoties pārskatīs patreizējo skatījumu uz dzīvi un sāks izvērtēt tos nedaudzos mīnusus rezidēšanai Barselonā, kur uzfumārīt makdonalda terasē arī neskaitās nāves grēks. Taču principā respondentiem no rajoniem ziņoju, ka stāvoklis ir stabils, pulss normas robežās, ticība labajam cilvēcē — identiski. Un gluži kā spāņi, šī nu nebūs tā nācija, kam aizliegs uzpīpāt.

linkiet garām