Likantropiskās · piezīmes


Kāds sens eksperiments prozā - Mežs

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
- Padomā tik, - Viņš piebilda, aplūkojot savas rokas,- Es esmu uzziedējis!
Blakussēdētājs uzmanīgi nopētīja Viņa bālos pirkstus un vāri pasmaidīja. Lai situāciju padarītu skaidrāku ir jāpiebilst, ka Blakussēdētājs jau no laiku gala nespēja neko citu, kā tikai brīžiem vāri pasmaidīt.
- Padomā tik, nu būs brīnumi! Pat putni neticēs! – Viņš vēlreiz maigi noteica.
Putni atnāca un tomēr noticēja. Viņi bija iemācījušies bez ierunām noticēt visam, kopš bija zaudējuši spārnus. Neticība taču varēja maksāt galvas... Blakussēdētājs pārvilka roku pāri slapjajiem matiem, izšķaidīdams sīkas sviedru lāses uz visām pusēm.
- Karsta dieniņa... - elsa kāds Neredzamais, kas,šķiet, tupēja stūrī aiz skapja.
Viņš pa to laiku jau bija sācis baidīties kustēties. Ja nu ievaino trauslos pumpurus? Ja nu nodara pāri saknēm, kas jau lodāja pa grīdu, meklēdamas kādu spraudziņu, kur iespraukties... Nē, kustēties nevajadzēja un nedrīkstēja. Telpas smacīgais gaiss lēnām piesūcās ar saldenu smaržu, kas Neredzamajam attāli atgādināja bērnībā ēstas turku konfektes, tāpēc viņš sāka izjusti čāpstināties un sēkt.
- Smird pēc asinīm... Attaisiet logu! – iebrēcās viens no putniem.
Nesekmīgi. Loga vairs nebija. Viņš bija to aizsedzis ar saviem zariem un vīteņiem, kas jau bija krietni paaugušies un līda visur kur varēja un nevarēja, pat Blakussēdētājam acīs. Blakussēdētājs vāri pasmaidīja.
Viņš iegrima pārdomās kā zemē līdz krūtīm.
- Klau, - Viņš pēc brīža klusi teica – Ko jūs ar mani darīsiet, kad kļūšu par mežu? Reiz jau tam jānotiek.
Kāds nomaldījies zars augdams ietriecās sienā un izlauza tajā robainu caurumu, aizraujot līdzi Neredzamo, viņa sēkšanu un viņa salkanās konfektes. Putni saspiedās ciešāk un, lūrēdami ik pa brīdim uz Viņu, mēmi vārstīja knābjus. Blakussēdētājs nervozi trina zobus. Ar paukšķi uzziedēja kāds košs, nepārprotami indīgas sulas pilns zieds, ap kuru tūdaļ saspindza mušu mākonis. Starp biezajiem platlapu krūmiem nozibēja ruda ēna. SSsssSSSSssssSSSSSSsssssssssSSSSssssss....... Ritmiski sanēja cikāžu dziesma, bet Viņš pieļāva domu, ka iespējams kādam no putniem radusies sūce. Laikam jau arī Blakussēdētājam bija radusies līdzīgas dabas problēma, jo viņš manāmi saplaka un saruka, līdz kādā brīdī, kad Viņš bija uz brīdi novērsies, Blakussēdētājs satinās kā tāss un ,vēja nests, izlidoja ārā pa caurumu sienā. Putni, ilgodamies pēc lidojuma, kas viņiem bija liegts, asi čivināja nopakaļus jau izgaisušajam Blakussēdētājam.
Starp krūmiem skrēja un zibēja arvien vairāk rudu ēnu, zilu ēnu, brūnu ēnu...Vienu pēc otra putnus sevī ierāva apsūnojusī meža tumsa.Viņš palika viens.
- Ko gan jūs man varat padarīt? – Viņš lēni jautāja raibajām ēnām, - Es taču tagad esmu mežs...
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 15. Decembris 2007, 04:33, [info]mindbound commented:
Visu cieņu Tavam nogurumam, Tu, Radītāja. Sen nebiju skatījis tik daudz garšīgas psihodēlijas vienā vienīgā teikumā.
[User Picture]
On 15. Decembris 2007, 04:41, [info]vilkate replied:
Psihodēlija, patiesi... Istaba smaržo pēc vērmelēm un tumbas lāsmo blāvi zilās liesmās. Āraišu ezerpils, Āraišu ezerpils, Ezeru āraišpils... Man būtu jāmācās, bet kas man gana labi pamatos, ka man TIEŠĀM to vajag? :D
[User Picture]
On 15. Decembris 2007, 05:12, [info]mindbound replied:
Ezeru āraišpils, tas ir mīļi.
Ja Tu to vēlies, tad cita pamatojuma nevajag, kaut arī pretējā gadījumā vienmēr atradīsies kāds, kurš ar aprakstītu papīru "nopamatos", ka Tev vienkārši ir jāmācās, jāmācās, un vēlreiz jāmācās, citādi Tu nekur nederi. Ha. Ja parēķinātu, cik no tā, ko zinu, es esmu mācījies akadēmiski, kļūtu skaidrs, ka es nederu nekur un nekam. No otras puses, ir visai iespējams, ka tieši tā arī ir.
[User Picture]
On 15. Decembris 2007, 05:17, [info]vilkate replied:
Man ne tik daudz patīk tas, ko es mācos, kā ir nepieciešamība, lai es varētu tabūt pietiekami atalgotu darbu.

One day I shall take my revenge... Līdz tam Ezeru āraišpils.

[User Picture]
On 15. Decembris 2007, 05:27, [info]mindbound replied:
Alas! Woe be on that day, that dreadful day thou shalt rise and take thy vengeance.

Bezmiegs. Šoreiz manu miegu neviens nav nozadzis, Miegs vienkārši nenāk. Lai jau; kas esmu es, lai mācītu, ko un kā darīt, vienam no septiņiem Neizbeidzamajiem (visu cieņu, Neil Gaiman, Tavi komiksi ir daudz labāki par ne vienu vien "nopietnu" prozas darbu).

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry