vilibaldis domā - Ēst
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Subject:Ēst
Time:16:27
Nokāvu pēdējo ķirbi. Noimprovizēju uz "pastēti". Labs, katrā ziņā pēc pērnā ķirbja negaršo nemaz.
Bija takš tai muižas virtuvē gudrinieki.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]aborigens
Link:(Link)
Time:16:38
Mmm, pastēte :)
(Reply to this) (Thread)


[info]vilibaldis
Link:(Link)
Time:16:58
Jāā! Man vēl bija lāsīte proseco...
(Reply to this) (Parent)


[info]pavisam
Link:(Link)
Time:17:22
Tā pati pastēte, tikai ķirbis puķkāpostu vietā?
(Reply to this) (Thread)


[info]vilibaldis
Link:(Link)
Time:17:43
Ļoti līdzīga, es tur vēl viskaut ko pamainīju, bet ideja tā pati. T.i. garšvielu variācijas un pagatavošanas princips tas pats :-)
(Reply to this) (Parent)


[info]tipa75
Link:(Link)
Time:21:43
Padalīsies ar recepti? Man vēl ir ko kaut.
(Reply to this) (Thread)


[info]vilibaldis
Link:(Link)
Time:22:10
Tas patiesībā ir pīrāgs no senas 18. gs. pavārgrāmatas. Daži Cibiņi bija ciemos uz pirmo mēğinājumu, tad nu fano.
Vienkāršākā interpretācijā vajag kārtaino mīklu, to ieklāj formā ar aprēķinu, ka sanāks vēl arī pārsegt virsu. Manā aprīļa sākuma FB var redzēt kā tas izskatījās.
Un tad iekšā liek pildījumu, man šoreiz bija smalki sakapāta vista ar puravu un ķiploku, pa virsu siers un tad bieza kārta ar viegli apsutinātu un sablenderētu ķirbi. Smalkums ir garšvielās - korintes, muskatzieds, drusku maltu kadiķogu, ķiploks, pētersīlis, nu un attiecīgi sāls pipari, es piemetu arī drusku čillī.
Loca ciet, cep cepeškrāsnī 180C 50 min.
Korintes komplektā ar muskatu dod ļoti specifisku garšu, kas, kā te izteicās aborigens, negaršo ne pēc kā pazīstama. Līdz ar to arī ķirbis vairs negaršo pēc sevis.
(Reply to this) (Parent)

vilibaldis domā - Ēst
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.