Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 16., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
19:59
Mamma šodien saka - gāju garām puķu veikalam, tas bija TIK skumjš skats! Es smeju pretī - tev, uz mani skatoties, tad arī vajadzētu būt skumji :D
Jā, pasūtījumu ir baaaaiiigi maz, naudas būs nejēgā maz, bet godīgi sakot, arī tiem retajiem pasūtījumiem baigi grūti pieķerties.
Toties uzšuvu pāris auduma aizsargmaskas bērniem (es zinu, tā ir vairāk psiholoģiska barjera, bet vatever) - divas kokvilnas kārtas, domāju, ko varētu likt pa vidu..
Ir biš trauksme, jo rīt jābrauc uz Rīgu, jāved bērns pie zobārsta (es ļoti labprāt atteiktos, bet izkrita liela plombe, un man vairāk bail, ka nerodas kāda akūta situācija laikā, kad varētu būt lielāks lockdowns) - stom.iestāde gan ir baigi nodrošinājusies, jauni noteikumi - nedrīkst šo un to, un vecāki pat nedrīkst klīnikā gaidīt, tik vien parakstīt papīru, ka nav būts ārzemēs un kontaktā ar slimniekiem; un samaksāt, protams.

Brāļa draudzene (beļģiete) pārsteidzoši laicīgi ieplānoja atmukšanu uz LV - šovakar ar prāmi no Ķīles iebrauc Klaipēdā un mauc uz LV. Viņa brauc diezgan regulāri, prāmis esot bijis tik pilns kā nekad - pat grūtības izlocīties no mašīnām. Brālis visus pabrīdināja, ka godīgi pašizolēsies divas nedēļas.

Mīnvail mans 7gadnieks šodien pavaicāja, ko nozīmē kvadrātsaknes simbols. Haha, nu tad man nācās izskaidrot kāpināšanu kvadrātā un kvadrātsaknes būtību. Un, kas smieklīgi, viņš tādā elementārā līmenī saprot. Nu tur. 5x5 = 5 kvadrātā = 25, un attiecīgi kvadrātsakne no 25 = 5. Bet pēc kāda laika atnāk pie manis un pārvaicā - kā to sauca? koksaknīte?

(1 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kemune
Date:17. Marts 2020 - 08:23
(Link)
:) Es tik precīzi vairs neatceros, kāds bija mans taimlains, bet man ap to laiku ļoti palīdzēja tāda klasiska veca matemātikas rokasgrāmata, kur viss bija nenormāli blīvā formā ar skaitļiem un tabulām vien. Mani kaitināja, ka es visu nesaprotu, un tad es vienkārši sāku pamazām saprast:)

> Go to Top
Sviesta Ciba