Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[23. Nov 2009|13:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tautas partijas kongresa spārnotie izteicieni:
http://www.tvnet.lv/zinas/intervijas/article.php?id=616100

Man vislabāk patika:
"Nākamais solis ir uzcelt karātavas Doma laukumā un kādu tur pakārt." (Vents Armands Krauklis)

Kā arī:
"Runājot par budžeta samazinājumiem [..], varētu vēl nolaist asinis, jo, skat, organisms ir tāds dzīvīgs. Varētu nogriezt arī degunu, ausis, pirkstus un varbūt kādu reproduktīvo orgānu. Novēlu, lai organisms nepazaudētu maņu orgānus, bet galvenais - olas." (Vents Armands Krauklis)
-------------------------------------------------------------------------------
Nezinu runātāja kontekstu, bet varu piedāvāt savējo. Manuprāt, viena no lietām, kas varētu palīdzēt valstij būtu, ja viens otrs taukmūlis tiešām paliktu bez olām. Karātavām arī nav ne vainas.

Šis, starp citu, ir Vents Armands Krauklis:


Liriska atkāpe. Starp tām filmām, ko noskatījos pa brīvdienām bija arī Maikla Mūra "Sicko" (http://www.imdb.com/title/tt0386032/). Tā ir dokumentāla filma, kurā stāsta par veselības aprūpes sistēmu ASV. Par to, kāpēc ASV tā ir tik dārga un nekvalitatīva un, kāpēc citur tā ir labāka un bez maksas. Man visspilgtāk atmiņā palikusi vieta, kurā Mūrs runā ar amerikāņiem, kas dzīvo Francijā, par to, kāpēc Francijā lietas notiek citādi. Amerikā ļaudis baidoties no valdības, bet Francijā valdība baidoties no ļaudīm.

Nu, re. Tad nu es aizdomājos. Skaidrs, ka Latvijā valdība no ļaudīm nebaidās. Reizēm pat ņirdz sejā. Bet to var mainīt. Ja kāds krauklis vai cits resnais putns, piemēram, tiešām paliktu bez olām vai dabūtu kādu puvušo olu sejā pēc konkrētiem izlēcieniem. Ja krāpnieks un zaglis tiešām dabūtu sajust uz savas ādas cilvēku attieksmi, tad lietas tiešām varētu notikt citādi. Mazpilsētā domes priekšsēdētājs pirmajā sēdē pēc ievēlēšanas palielina sev algu. Nākamajā dienā viņa mašīnai ir izdurtas riepas un piesūtīta vēstule ar nelaba vēlējumiem. Man šķiet, būtu jauki. Dauzīt logus ēkai Vecrīgā ir viens, bet vērsties pret konkrētiem cilvēkiem par konkrētu rīcību, tas jau ir kaut kas pavisam cits. Manuprāt, tas tiešām palīdzētu.

P.S.
Norādītie politiķu vārdi nenorāda uz reāliem politķiem, visas sagadīšanās ir tikai sagadīšanās un autora viedoklis var nesakrist ar viņa uzskatiem. (kā gan citādi!)
Linknopel mani