Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[26. Aug 2009|08:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sveiki, dārgie cibiņi!

Ir radusies vajadzība. Ir pūķis (paštaisīts). Gribu piesiet pūķim fotokameru, palaist pūķi gaisā un taisīt smukas bildes "no putna lidojuma". Problēma ir tur, ka nav atbilstošas fotokameras. Prasības pret kameru ir tikai divas - diezgan viegla un ar taimeri. Ideāli būtu kāds vecs, parasts digi-ziepis, kas vairs īsti netiek lietots. Ir doma fotokameru labi nopakot, lai laižot lejā nesasistu, bet zināms risks tomēr pastāv, tāpēc īsti negribas riskēt ar kādu jaunu, svaigi nopirktu kompaktkameru.

Pašam ir pieejamas tikai puskilogramīgās kameras, ko pūķis īsti nepacels gaisā. Varbūt kāds var aizdot vai par simbolisku samaksu notirgot vai pret kaut ko iemainīt attiecīgu antīku digiziepi. Var būt ar defektiem, galvenais, lai bildē un, lai ir ar taimeri.

Ja ir, kas aizdod, tad pastāv iespēja piedalīties arī pašā pūķa laišanas un bildēšanas procesā. Pats līdz šim to neesmu darījis, tāpēc neko īsti nevar garantēt, bet vajadzētu būt interesanti. Vajadzētu izdoties.
Linknopel mani

Comments:
[User Picture]
From:[info]mdz_snifs
Date:26. Augusts 2009 - 10:07
(Link)
I just wonder: par pūķiem neko nezinu, bet taimeri vai tad parasti nav uz kādām 10, nu max 15 sekundēm? Vai tajā laikā ir iespējams pacelt pūķi gaisā maz tik augstu, lai tāda veida fotogrāfijas būtu vērtīgas?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:26. Augusts 2009 - 10:26
(Link)
Pa desmit sekundēm pūķi var pacelt 50 metru garā striķī visa striķa garumā. tas gan nenozīmē, ka tie 50 m ir vertikāli augstumā, bet nu līdz koku galotnēm uzrauj noteikti. Vēl gan nezinu, kā tas izskatīsies ar piekabinātu kameru.

Fotogrāfijas būs vērtīgas. Bet varbūt arī pats process būs vērtīgāks par bildēm. Jāskatās, jāmēģina.
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:26. Augusts 2009 - 18:21
(Link)
super. mēs šitādu joku uztaisījām Portugālē, tikai ar ieslēgtu videorežīmu.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:27. Augusts 2009 - 08:20
(Link)
ha, arī laba doma, nebiju iedomājies (par Portugāli :D)