Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[21. Jul 2009|12:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikko pamanīju lielisku šizetu valsts televīzijas izpildījumā, kurā meklēti pierādījumi tam, ka krīzes cēlonis ir nevis bankas, politiķi vai ekonomiskā situācija pasaulē, bet gan... (uzmini, nu!)... krīzes cēlonis ir latviešu mentalitāte! Šeit:
http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/173691

Latviešu mentalitāte, diez, ir vainīga arī pie tām finansu problēmām, kas ir, piemēram, ASV? Vai tur pie vainas ir kāda cita mentalitāte?

Sižetā redzam žēlabas un nopēlumu tautas virzienā. Kā pretstats visiem "čīkstētājiem" sižetā uzrādīts Tautas partijas politiķis Zalāns (tas, kuram ierēcoša mentalitāte) ar savu teritoriālo reformu (reforma=labi, pret reformu=slikti).

Kāds varētu būt nākamais valsts televīzijas šizets? Nākamreiz iesaku vienkārši parādīt kādu dabas skatu, Angolas bērnus vai vienkārši rādīt Šlesera Kargina vai tamlīdzīgu radījumu īpašumus (bez stulbiem komentāriem un ar atrašanās vietu adresēm!).
Linknopel mani

Comments:
From:[info]omeega
Date:21. Jūlijs 2009 - 16:17
(Link)
Nu, bet kāpēc ne - nevar taču visā vainot bankas, politiķus vai ekonomisko situāciju. Un spriežot pēc masu medijiem, tajā pašā ASV kaut kā histērijas mazāk. Tāpēc domāju, ka diez vai ir vērts uzreiz šādu hipotēzi noraidīt, tikai tāpēc, ka tad nāktos arī baļķus savās acīs saskaitīt.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:21. Jūlijs 2009 - 17:49
(Link)
Nezinu par ASV, neesmu tur bijis, taču domāju, ka ja to pašu amerikāni ieliktu Latvijas iedzīvotāja situācijā, tad mēs vēl redzētu, kurš te ir histērisks.

Bet runājot par mentalitāti, tā pati par sevi nekādu krīzi radīt nevar nekādā veidā. Krīze var rasties tikai no kādas konkrētas rīcības. Un latviešu mentalitāte nerosina rīcību, kas rada banku mazspēju vai šauras ļaužu grupas korumpētību.

Konkrētajā sižetā netika pamatots, kā tautas mentalitāte ir novedusi pie patreizējās ekonomikas situācijas. Tiesa gan Zalāns teica kaut ko par reformām, kuras šis bīdot, bet ļaudis esot neuzticīgi un nevarot vienoties. Un ir jau par ko skatīties ar neuzticību uz Tautas partiju, vai, ne?