Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

9. Maijs 2020|00:22
polija
Galvenā atšķirība: KAD noteica ierobežojumus. Salīdzinājumam"Kīna bija lockdownā pie 30 mirušajiem, Itālija - pie 800.. Plus tas lockdowns, nu cik noprotu stipri līdzīgi kā mums. Ok - mums var vairāk klimst dabā riņķī, bet viņiem ar bija ierobežojumi un desmitiem izņēmumu. Paši itāli sāka prasīt, lai tak nosaka, ka kkādas nozares nav prioritāras un cilvēkiem nav jābrauc uz turieni ar sabiedrisko uz darbu..
Lv - ieviesa ierobežojumus pie 0 mirušajiem.
Ja pieņem, ka 1 mirušais ir uz aptuveni 50-200 saslimušajiem tad var parēķināt cik jau bija saslimušo uz to brīdi katrā valstī. Lasīju vēl martā ļoti labu rakstu par tēmu, kā katra diena,kur valsts vilcinās noteikt ierobežojumus, faktiski par 40% palielina saslimušos (un potenciāli arī mirušos skaitu). Resp. Ja saslimtu 100 un nomirtu viens, tad tad katra diena, ko valsts vilcinās, pieliek klāt 40%. ja ieviesīs dienu vēlāk, būs jau 140 saslimušo, vēl dienu vēlāk - 196 saslimušie, vēl diena - 274 (un jau varbūt 3 mirušie). 3 dienas vilcināšanās un ~3x vairāk mirušo. Tāpēc ir ļoti pareizi, ka lv noreaģēja laicīgi. Arī spānijā, ja saki, ka visi ievēroja, tad vnk kurā brīdī spānija ieviesa ierobežojumus? Tas raksts bija marta sākumā un tur šķiet bija minēta arī spānija un itālija. Ar salīdzinājumu, ka pie tāda inficēto un mirušo skaita Ķīnas province, kas tikpat liela kā tāda Spānija vai Itālija, jau sen bija lockdownā, kamēr citas eiropas vvalstis un USA vēl sazinko gaida..
vienīgā problēma ka šobrīd neviens nesaprot, ka vīrusa izplatību neviens nav apturējis, un kamēr ir nezināmi inficēšanās gadījumi, neko tā globāli tādos mērogos vaļā vērt nevajadzētu.. Vajadzētu ļaut strādāt tikai tām vietām, kur spēj nodrošināt fizisku distancēšanos un telpu dezinfekciju, kā arī individuālos aizsardzības līdzekļus..
Pūļa imunitātei vajag ~70% izslimojušo. Pat rēķinot, ka valstis ir atklājušas (notestējušas) tikai 10o daļu no visiem saslimušajiem, tur vienalga līdz pūļa imunitātei kā līdz mēnesim, jo izslimojuši sanāk tikai ~5% iedzīvotāju (pēdējās nedēļas datus neesmu skatījusies) - un tas ar tiem visiem tūkstošiem mirušo un ierobežojumiem...
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..