Viss ir labi un būs arvien labāk! - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

25. Nov 2018|19:19

veed_logs
Šodien apzināti iepirkos Maximā. Piecus gadus tur nebiju iepircies, jo pēc Zolitūdes notikuma pieņēmu tādu lēmumu. Domāju, ka tas ir ļoti labs un ļoti efektīvs veids, kā apzinīgs pilsonis var balsot ar savu maciņu un reāli ietekmēt lietas. Diemžēl, ar manu balsi vien bija par maz, tāpēc pirms dažām dienām nolēmu, ka jābeidz šī ākstīšanās un jāiet uz sev tuvāko un ērtāko iepirkšanās vietu.

Ir mazliet bēdīgi apzināties, ka dzīvojam sabiedrībā, kurā cilvēki nevēlas iesaistīties savas dzīves uzlabošanā un lēmumu pieņemšanā. Kādas konkrētas veikalu ķēdes boikots, ir ļoti efektīvs un ārkārtīgi vienkāršs veids, kā ietekmēt konkrēto veikalu ķēdi un ne tikai viņus. Iedomāsimies, ka uz Maximu neatnāks neviens pircējs, nu labi, tā ir utopija, pieņemsim, ka viņu apgrozījums pēc Zolitūdes notikuma samazinātos tikai par 50%. Tā ir milzīga nauda un Maxima līstu no ādas ārā, lai atgūtu šos pircējus. Viņi pat būtu gatavi iesaistīties būvnieka vai valdības ietekmēšanā, lai šo apgrozījumu atgūtu. Arī visi pārējie - veikalu ķēdes vai līdzīgas iestādes, redzot, kāda ir sabiedrības reakcija, daudz rūpīgāk domātu, ko runā un, ko dara. Diemžēl, šobrīd man nav nekādu ilūziju un labi apzinos, ka tie paši Rimi vai vēl kādi citi ne ar ko savā darbībā neatšķiras no Maximas un viņu rīcība būtu apmēram tāda pati. Vēl jo vairāk, redzot, ka sabiedrība ir vienaldzīga.

Skaidra lieta, ka Maxima nav starp galvenajiem traģēdijas vaininiekiem, bet būvniekus es ietekmēt nevaru. Vai arī tas ir ļoti problemātiski. Toties mēs viņus varam ietekmēt caur to pašu Maximu vai arī ar citiem likumīgiem līdzkļiem. Kas arī ir ļoti efektīvi, toties daudz grūtāk veicami. Un, ja cilvēks nespēj neaiziet uz konkrētu veikalu, tad prasīt no viņa kaut ko vairāk ir vispār bezcerīgi.

Vēl, protams, aktuāls jautājums ir arī par Re&Re, kuri turpina dzīvot zaļi un tajā skaitā saņemt brangus valsts pasūtījumus. Bet, kā jau izteicos - ja sabiedrība nespēj izdarīt vienkāršās lietas, tad prasīt kaut ko vairāk ir bezcerīgi. Tajās pašās nesenajās vēlēšanās, piemēram, šis jautājums netika apskatīts vispār. Tāpēc, ka sabiedrībai tas nav aktuāli. Ja godīgi, man tie 54 cilvēki uztrauc mazāk, nekā varbūtība, ka kaut kas kādā jaukā dienā uz galvas varētu uzgāzties, piemēram, man pašam. Man nepatīk kopējā tendence, ka sabiedrībai var iebarot jebkuru sūdu un tā vienkārši ar gardu muti to noēdīs, piedzerot klāt Optima līnijas lēto aliņu.

Vēl atcerējos, ka Zolitūdes sakarā bija kaut kāds video iekš TV, kurā kāds glīti ģērbies jurists savā, šķiet, Porsche džipā stāstīja par to, cik nepareizi lietas notiek un, ka to vajadzētu mainīt. Galu galā pieteicās bez maksas aizstāvēt Zolitūdes cietušos un dabūt viņiem krietnas kompensācijas. Jā, tajā brīdī padomāju es, pareizi runā cilvēks, labi, ka mums ir tādi brašuļi, lai veicas cilvēkam! Kas no tā visa sanāca, tagad var redzēt - klaunu partijas glumeklis.

Kopumā varu teikt, ka Maximā salīdzinot ar Rimi ir stipri krieviski-urliskāka sabiedrība. Ļaudis izskatās ar dzīvi vairāk neapmierināti. Nav arī tāds proletariāts, kā Supernetto, bet daudz neatpaliek. Bet, ja godīgi, es labāk iepērkoties sev apkārt redzu Maxima vai Supernetto publiku, nekā Stockman klientūru. Kopumā preces veikalā ir tādas pašas, kā pirms pieciem gadiem un ne ar ko daudz neatšķiras no Rimi vai citiem veikaliem.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..