Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[11. Apr 2017|21:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pirms neilga laika iegādājos veikalā vienu nestandarta alu. Es tā ik pa laikam mēdzu noprovēt kādu jaunu šķirni, jo īpaši, ja tai ir kaut kāda, kaut vai tikai emocionāla atlaide. Pagaidām diemžēl gandrīz neko jēdzīgu neesmu uzķēris, topā ir tie, kas ir topā, bet tie, kas nav topā, tie nav topā. Tātad, nopirku es Rimi uz atlaidi šādu alu:
https://twitter.com/TalavasKA/status/810857662942498816/photo/1

Tālavas Ķēniņa alus. Pirms pudeles atvēršanas domāju, ka esmu nopircis kaut ko dikti glaunu. Pagaršoju, iedevu pagaršot arī draugiem un izlēju visu ārā. Apgrēcīgi, bet fakts, es tiešām to izlēju. Pirmkārt alus bija pilnīgi bez gāzes, otrkārt tas negaršoja labi. Joka pēc uzrakstīju uz Rimi e-pastu, pasūdzējos, pieliku klāt čeka bildi. Līdzīgu ziņu nosūtīju sejas grāmatā uz alus darītavu. Rimi atbildēja ātri, atvainojās un aicināja doties uz veikalu šo jautājumu atrisināt. Kā reiz teica pasakā par Sprīdīti, ka "arī laba griba nav peļama", tieši to es nodomāju un nesāku ignorēt Rimi (ko es gandrīz izdarīju, jo viņu atbilde bija iekritusi spamā), bet arī uz veikalu skaidroties negāju, jo nebūsim sīkumaini. Toties alus darītava gan man nenieka neatbildēja. Toties pamanīju viņu mājaslapā (http://www.talavas.lv/), ka viņu alum esot tādam jābūt - bez gāzes. Sapratu, ka esmu losis un neko nesaprotu no alus. Bet es tomēr ar patiesu interesi vērošu cik ilgi šāda tipa izstrādājums noturēsies Rimi plauktos. Tiešām bez gāzes, ko? Paši diez arī viņi dzer vai tikai mēģina kādam ietirgot? Man ir aizdomas, ka viņi vienkārši mūs trollē. Lai trollings izdotos vēl labāk viņiem vajadzētu pacelt cenu, jo šobrīd izstrādājums cenas ziņā pielīdzinās kaut kādiem tur Užavas vai Valmiermuižas izstrādājumiem. Jāliek pie cenas, lai meli izskatās vēl neticamāki, tad varbūt kāds tomēr noticēs. Nopērciet, pamēģiniet, būs interesanti, daudz interesantāk, nekā alus. Nē, naida nav, tiešām, esmu dzēris paštaisītu alu, Jāņos no saimnieka māla krūzes, tas kaut kā iederējās, tiešām gāze nebija, tāda duļķaina susla, bet es tādu dzertu. Labs padzēriens īstenam jāņabērnam, bet Rimi no pudeles... tādam ir vieta kanalizācijā. Mans viedoklītis.

Turpinot tēmu. Iemēģināju Raiskumieti:
https://www.facebook.com/raiskumietis/
Tiešām garšoja. Tikai bezdievīgi dārgs. To nepirku sev, bet mani uzcienāja, tiešām patika. Alus, manā skatījumā, veikalā nedrīkst maksāt vairāk par 1.50 EUR par puslitru, ļoti vēlams mazāk. Viss kas maksā vairāk jau vairs nav pareizi, tas ir pret dabas likumiem un pareizo lietu kārtību. Te gan jāteic, ka cerības manī modina šis mazais links:
http://www.spiritsandwine.lv/lv/alus/raiskumietis-gaisais-7525/
Es zinu, ko es pirkšu, kad nākošreiz trāpīšos blakus šim veikalam. Rimi par litru jāmaksā virs 4 EUR, bet tā ir stikla pudele, kas laikam sastāda lielu daļu cenas.

Ja jau par alu, tad varam paturpināt. Labākais Latvijas alus, manā skatījumā, bija Brāļa tumšais, bet diemžēl izskatās, ka ar šo alu ir noticis kaut kas nelāgs. Pirmkārt, šo alu var dabūt puslitra pudelē, šādā traukā tas ir slikts, to nevajag pirkt. Nav labs. Jāpērk ir 2 litru pudelē. Neraža ir tikai tā, ka man vairs nav ticības šim alum, jo 2 litru pudelē vairs nav tās rauga kārtas, kas tur iepriekš bija. Arī krāsa šķiet gaišāka (varbūt kļūdos?). Un galu galā, ja puslitra pudelē pēc nosaukuma tas pats alus ir draņķis, tad kāpēc lai tas mainītu garšu, ja tas atrodas 2 litru pudelē? Man nav ne ticības, ne drosmes ņemt divlitreni (ja nu nākas dzert divus litrus sūda?). Tā divlitrene, ja kas, ir nevis plastmasene, bet gan skaista stikla pudele ar korķi, man kāda čupiņa stāv mājās jau no seniem laikiem, foršs un ļoti gaumīgs trauks, labi var noderēt, piemēram, ābolu sulai. Tā lūk, es te mokos neziņā.

Citās ziņās - aizvakar atkal redzēju divus jauniešus melnajos uzvalkos, bet viņi atkal negribēja ar mani parunāt par dievu :( Šī laikam bija tikai kāda trešā reize manā dzīvē, kad redzēju vaigā šāda tipa jauniešus, no kuriem es biju tikai uzrunas attālumā. Atkal nekā. Mans tēls laikam ir tāds, ka es varētu tā arī nesagaidīt savu parunāšanās kārtu. Pats iet klāt gan kautrējos, domās vēl, ka ar mani kaut kas nav kārtībā, aizbiedēšu.
Linknopel mani