Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[29. Okt 2014|10:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nezinu, kā citiem, bet mani šodien iepriecināja ziņa par to, ka Lietuvā ir atklāts sašķidrinātās gāzes termināls. Raksts Dienas Biznesā:
http://www.db.lv/razosana/energetika/gazes-labirinti-alternativa-ir-izmantosana-pagaidam-neskaidra-422368

Izrādās, ka tādu termināli izveidot maksā sūdu. Salīdzinot, piemēram, ar to, cik maksā mūsu dižākie celtniecības sasniegumi - "Stikla Būda" un "Zelta Tilts". Protams, sašķidrinātās gāzes pašizmaksa ir jūtami dārgāka par nesašķidrināto gāzi, bet tas jau nenozīmē, ka arī tās cena ir dārgāka. Katrā ziņā šāda alternatīva ir kaut kas tāds, kas pietrūkst arī Latvijai. Neesmu speciālists šajā jomā, taču, iespējams, mums vairāk pietrūkst šķelda vai biogāze, kas ir iegūstami tepat Latvijā, tomēr tas, ka leiši ir spējuši bez visādām "Eiropas naudām" paši īstenot šādu projektu ir ļoti simpātiski. Kāds mums no tā visa labums, es nezinu, bet jauda šim terminālim pietiekot, lai apgādātu 75% Baltijas tirgus. Paskatīsimies, kā tas viss attīstīsies.

Citās ziņās.
Vakar mazgāju savas netīrās apenes un sierus un nonācu pie eksistenciāla secinājuma. Proti, cilvēka dzīvei jēgu piešķir dažādas lietas, tostarp tas, kā tu piepildi savu dienu un, cik labi to piepildījis tu jūties. Man personīgi šķiet, ka mana diena nav nodzīvota velti, ja esmu krietni pasportojis, pat, ja neko citu jēdzīgu tajā dienā neesmu izdarījis. Vakardienai man jēgu piešķīra tas, ka es cītīgi mazgāju savus sierus un apenes, veļasmašīna nedarbojas, tāpēc ņēmos kādu krietnu pusstundu. Ja es būtu vienkārši iemetis savas vešiņas mašīnā un pēc pusotras stundas izņemtu ārā, tad nekādu jēgu tas piešķīris nebūtu. Vai nav smalki, ko? Tātad, jēgu piešķir ne tikai rezultāts, bet arī process, kas šķiet nedaudz absurdi, bet tā tas ir. Ar mazu rezultātu var dabūt lielu jēgu, bet ar lielu rezultātu var dabūt mazu jēgu. Vai nav nejēdzība?
Linknopel mani