Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[27. Mar 2012|21:57]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien neskrēju. Negribējās kaut kā. Toties paklausījos savu iecienītāko radio - LR1. Tikko beidza skanēt raidījums ar tā krāpnieku kantora, kas grib iekasēt naudu par datu nesējiem, piedalīšanos. Biju nedaudz pārsteigts, cik iedomīgi un aprobežoti ir šie cilvēciņi. Šoreiz tā bija oranizācija www.laipa.org, bet, kā teica viens cita viedokļa paudējs, tad ar šo organizāciju vēl varot diskutēt un runāt atšķirībā no slavenās organizācijas LAKA/KAKA.

Es te negribētu runāt par to, kāpēc ir nepareizi iekasēt naudu no visiem datu nesēju pircējiem un to dalīt visādiem papisējiem un radio topu lauriem reinikiem. Es gribētu pateikt to, ka:
1.Man ir absolūti nesaprotami, kā vispār tiesiskā valstī ir iespējams izbīdīt šādus nodokļus (kas jau ir izdarīts).
2.Šī sistēma ir pilnīgi nepareiza, amorāla, perversa, neloģiska, netaisnīga un vēlreiz - pilnīgi un galīgi nepareiza.

Es domāju, ka ir tikai divi attīstības scenāriji. Pirmais un, manuprāt, ticamākais ir, ka šī amorālā sistēma relatīvi ātri iznīks (galvenokārt pateicoties zinātniski tehnoloģiskajam progresam). Otrais scenārijs - šāda tipa sistēmas tiks ieviestas citās dzīves jomās, piemēram, visu autovadītāju sodīšana par to, ka viņi ir potenciālie slepkavas u.t.m.l. (ceru, ka šis scenārijs neīstenosies).

Un, ko es pavisam noteikti gribēju pateikt ir tas, ka, manuprāt, ja legalizētu dažādu ierakstu kopēšanu, pavairošanu un izplatīšanu privātiem nolūkiem, tad tas mūzikas industrijai nāktu tikai par labu. Proti, es domāju, ka tas, ko mēs saucam par "mūzikas industriju", ja ne sabruktu, tad vismaz krietni panīktu un attīrītos no visādiem mēsliem. Mūzikas kvalitāte pilnīgi noteikti uzlabotos. Tas būtu interesanti. Arī dzīvo koncertu noteikti būtu vairāk. Viss būtu citādi, bet domāju, ka noteikti ne sliktāk.
Linknopel mani