Viss ir labi un būs arvien labāk! - [entries|archive|friends|userinfo]
veed_logs

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| google komiks Nr.1 komiks Nr.2 ]

[30. Jul 2008|09:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Visai interesants rakstiņš stikla būdas sakarā:

http://www.novonews.lv/news/2008/07/30/latvia/042062.html

Proti - Latvijas Nacionālā bibliotēka nodod Līgatnes papīrfabrikai pārstrādei retas un vērtīgas grāmatas. Ne mazāk interesanti, protams, ir tas, ka latviešu grāmatas ir ieinteresējušas kādu Ņikolaju, bet, ja tomēr stāsts ir patiess, tad gribētos dzirdēt A.Vilka paskaidrojumus un redzēt, kā šis atkāpjas no amata.
Linknopel mani

Comments:
From:[info]veejaslota
Date:30. Jūlijs 2008 - 10:30
(Link)
Vissliktāk ir kad neprofesionāļi bāž degunu kur nevajag un tēlo detektīvus. VISAS bibliotēkas NORAKSTA un atdod pārstrādei nevajadzīgās, neaktuālās, bojātās utt. un tjpr. grāmatas, avīžu komplektus, sīkmateriālus... Īpaši lielās bibliotēkas, citādāk to plauktos jau sen nebūtu vietas. Neviena normāla bibiotēka neko nemet ārā tāpat vien. Tāda ir pasaules prakse un tas nav nekas krimināls.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Jūlijs 2008 - 10:43
(Link)
Tāpēc jau tā ir bibliotēka, lai tajā būtu vieta grāmatām. Ja patiešām ir tiek mestas ārā grāmatas, kuras antikvariātā vērtē par Ls 50 +, tad tas ir kaut vai nesaimnieciski.
Es varbūt neesmu profesionālis, bet pats esmu redzējis ciema bibliotēkā norakstītas grāmatas - Indriķa livonijas hronika, Čaka kopotie raksti, Vācieša dzeja u.c. grāmatas (normālā tehniskā kārtībā). Tajā pat laikā pilni plaukti ar visādām privātajām dzīvēm un kosmopolitēniem. arī zili-dzeltenajam stūrītim vieta atrodas visās bibliotēkās.
From:[info]veejaslota
Date:30. Jūlijs 2008 - 11:19
(Link)
Piezīmēšu ka man nav nekāda sakara ar Valsts bibliotēku.
Par jūsu ciema bibliotēku nezinu, bet, ja tas ir ceturtais vai sestais eksemplārs, jeb septītais dāvinājums no labu gribošiem cilvēkiem, bibliotēkai tas diemžēl ir jānoraksta, bibliotēka nav arhīvs. Tagad cilvēki masveidā mēģina atbrīvoties no padomju laika grāmatām (maina dzīvokļus, brauc prom, nomirst omītes, radiem nevajag) un stiepj tās uz bibliotēkām, bet bibliotēkai tās nav vajadzīgas. Arī kosmopolitēni savu laiku pastāvēs ciema plauktiņā, kamēr būs pieprasījums, un pēc tam aizceļos uz to pašu Līgatni vai vietējo sirsniņbūdu :). Un vēl jāatceras, ka neviena normāla bibliotēka nav ieinteresēta iznīcināt savus fondus.
P.S. Zinu arī antikvariātu cenas. 50ls tāda literatūra diemžēl nemakā, onkulīts krietni šauj pār strīpu, 0,50ls drīzāk.
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:30. Jūlijs 2008 - 11:24
(Link)
jā, intereses pēc varētu aizstaigāt un apskatīties, vai 4. vai 6.eksemplārs. vai arī tomēr bibliotēku fondi saturiski mainās. sen neesmu tur rādījies.