|
[6. Nov 2010|21:15] |
Ziniet, ko tagad vajag ēst? Tagad vajag ēst granātābolus. Es vienu apēdu, bija ĻOTI LABS. Nezinu, varbūt, ka visi nav tik labi kā manējais, bet izskatās, ka šitajiem tagad ir sezona, var normāli iekapāt.
Izrādās, ka jūtūbē ir vesela čupa video, kuros māca, kā pareizi tīrīt granātābolu. Man līdz šim likās, ka to dara tā - nedaudz iegriež ar nazi no augšas vai apakšas un tad iegriezuma vietā ar to pašu nazi palauž, viņš tā smuki lūst. Tālāk var turpināt tādā pat garā vai arī lauzt ar rokām. Tad iegūtos gabalus nedaudz attīra no tām baltajām daļām un gudri un veikli kož no visa gabala nost. Ir ok, sevi nenosmērēju un pa grīdu arī viss nesabira.
Tomēr jūtūbē redzam varenas granātābola lobīšanas tehnikas. Pirmā no tām ir tāda, ka pārgriež to āboli uz pusēm, apgriež ar sēklām uz leju, paņem rokā un izdauza sēklas ar kādu priekšmetu, apmēram tā: http://www.youtube.com/watch?v=e0blEflIjOs Rezultātā iegūstam daļēji atsulotas sēklas un pavisam sasulotu roku.
Otrs variants ir tāds, ka salauž granātābolu pa gabaliem, nedaudz patur ūdenī un tīra ūdensbļodā zem ūdens. Šādi: http://www.youtube.com/watch?v=-qfQ3_N7S6Y&feature=related Rezultātā dabonam vareni ņemties un iegūstam ūdens bļodu ar sulu un baltajām daļiņām un arī nedaudz nolobītu granātābolu sēklu.
Vēl advancētākos gadījumos iegūtās attīrītās sēklas nevis ēd, bet iemet blenderī un samaļ, nokāš, ielej glāzē un tad dzer sulu. Tādejādi mēs viena granātābola nolobīšanai spējam sasmērēt nazi, bļodu, gaļas dēlīti (vai dvieli vai papīra salveti), sietu, šķīvi, blenderi, glāzi. Tā vietā, lai to granātābolu vienkārši ēstu.
Manuprāt, šeit mēs labi redzam cilvēka evolūciju tizluma virzienā.
Nākamajā sērijā par to, kā pareizi nomizot kivi.
Šādi:
|
|
|
Comments: |
sēklas vienīgi iet pa gaisu, arī pa grīdu, pa galdu u.t.t.
mhm, izmeegjinaaju, bija kjeepiigi vienalga. tikko arī ēdu | |