Krustvārdu mīkla

Un vēl

Anna Marija Levi

Un vēl

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es gribētu tik daudz pastāstīt par Mūzijas Industriju!
Tur ir tik daudz košuma, dažādības, neparastības, emociju!!!
Bet es nedrīkstu. Man vismaz tā šķiet.

Izaugšu liela resna, pametīšo šo Labi Atalgoto Līķu Mazgātāju biznesu (domāc IT, nevis Music), sarakstīšu grāmatu.
Nopietni. Mazāk par to, ka šis viss vārdā neminamais problēmu loks būtu attiecināms tieši uz IT, vairāk par to, ka visas tehnoloģijas, globalizācijas, automatizācijas, onlainizācijas un integri-kašmarizācijas nesūda nenozīmē, ja indivīdiem, kuriem viss jāgatavo un jāražo un indivīdiem, kam būtu jāpastāsta kas būtu jāgatavo un jāražo, nav elementāru sociāli-komunikatīvu iemaņu. Labi, vēl neskādētu paradums domāt.

Kārtējo reizi pārliecinos, ka jebkurš amats pamatā ir saistīts ar būšanu par amatierpsihoterapeitu.
Iespējams, bendēm varbūt ne. Tiem vienkārši darbs ar cilvēku.
  • Piedod, iekopēju pēdējos teikumus savā žurnālā. Ļoti patika :) Tas nekas? :)
    • :) droši.
      es gan nodarbojos ar to, ka palīdzu citiem iekasēt autoratlīdzības, bet šai gadījumā būs lāgi tāpat :)
      • Klau! Par autoratlīdzību- ja bez manas ziņas kādā grāmatā ir nopublicēts viens mans dzejolis, es varu piedzīt kādu autoratlīdzību? :) Diez vai es to darīšu, bet šodien uzzināju, ka tāda situācija ir. Grāmatiņa gan laikam sen izdota...:)
        • royalties

          Ja tu esi pieteikusi autortiesības uz savu garadarbu, tad tev ir visas tiesības prasīt atlīdzbu.
          Atkarīgs, kur publicētājs ir paņēmis tavu materiālu.
          Ja izzadzis no tava rakstāmgalda, tad ģelo gibloje.
          Ja publicētājs ir pārpublicējis to no kāda cita avota [kur nepārprotami ir bijusi norādīta autorība] bez tavas piekrišanas un vienošanās par izmantošanas nosacījumiem, tad viņu var uzgriezt par to. Vismaz teorijā. Vismaz šai zemē, kur es mitinos.
          Kā ar to būs iekš .lv, es nezinu.
          Es darbojos mūzikas industrijā. Konkrēti priekš Time/Warner un Universal. Kā notiek autoratlīdzību procesi citās jomās man grūti teikt. Šķiet, ka vajadzētu būt līdzīgi.

          PS. Apskatījos tavā blogā. Nu, ja publicēts ir norādot tevi kā autoru un tu par to neko nezini, ej un sit dūri galdā. Tā jau ir bezkaunība. Vai tieši otrādi - stulbums.
          Ja informācijas nesējs, kurā tavs darbs ir iekļauts, ir komerciāls produkts (kāds gūst peļņu no viņa realizācijas), dodies pie izdevēja parunāties ar cinisku smaidu sejā. Ties gan, aprunājies papriekš ar kādu Latvijā mitinošos autortiesību pārzinātāju - man varētu būt stipri idealizēts priekšstats.
          • Re: royalties

            Paldies par ieteikumiem :) Īstenībā manī mazliet verd sašutums, ko es cenšos pieklusināt ar tekstu "Nu ko tur viena dzejolīša dēļ kasīsies..." Jādabū tā grāmatiņa, jo es pat nezinu, kas tas par dzejoli, bet visdrīzāk, ka pārpublicējums no "Zīlītes". Bērnu dzejoļu man bija ļoti maz un tāda nopietna bija tikai viena publikācija. Ja tā grāmata ir bijusi tiešām pirmajām klasēm "Ābeces" vietā, tad metiens varētu būt liels. Mazliet gan izbrīna, kā tas tikai tagad līdz manīm ir nonācis un caur pilnīgi nepazīstamu cilvēku...:)
  • indastrī akademī awards



    Milži uz māla kājām tās industrijas. Dienasbeigās, viss viens: the same old fear, tie paši bagi, tikai lielākā mērogā. Vai, vismaz par lielāku miļonu.
    • Re: indastrī akademī awards

      Darwin, Darwin. Ibio.
Powered by Sviesta Ciba