vakardienas [userpic]

November 16th, 2017 (09:47 pm)

"Esi stiprs", manuprāt, ir viena no visnelietderīgākajām frāzēm krîzes situācijā. Tas tik bieži noved pie tā, ka tas, kā jūtamies, mūs vienkārši saēd no iekšas. Un galu galā reizēm tas nozīmē- Keep up the appearances!- mēs nezinām kā būt labiem draugiem, kaimiņiem, un kā palīdzēt. Tāpēc savācies, lai mēs varam izlikties, ka viss ir ok! Kā būtu ar aicinošu- meklē profesionàļu atbalstu un palīdzību! Mēs tik daudz ko zinām, bet bieži šķiet, ka mums nav instrumentu, lai to iekustinātu un realizētu

Comments

Posted by: pata ([info]pata)
Posted at: November 17th, 2017, 12:21 am

Svarīga mācība no manas pēdējās krīzes: tam, kas cieš/pārdzīvo, ir svarīgi spēt saprast, kas ir tās lietas un darbības, kas iededz gaismu tunelī; neaiziet totālā šīzī aka "neviens mani nemīl, nevienam neesmu vajadzīgs". Mums katram ir kaut kādas mazās vājības, kas spēj atkačāt. Savukārt tiem, kas ir līdzās, nevajadzētu distancēties ar bažām "es jau tev nekā nevaru palīdzēt; nevaru atrisināt tavas problēmas". Ar saprāta balsi no pieredzes saku, ka tas arī netiek sagaidīts; tas, ka no tevis nenovēršas ar, jā, šādām atgrūdošām frāzēm "esi stiprs!", ir tā palīdzība un atbalsts, kas cietējam ir vajadzīgs - pastāvi man blakus, paturi man roku vai vienkārši apskauj.
Atkal no pieredzes - komunikācijai ir liela nozīme. Saprast un izstāstīt līdzcilvēkiem, ko no viņiem sagaidi; ja tie nesaprot un tik un tā novēršas, tad jāsūta nafig un jāmeklē vietā jauni.

1 Read Comments reply