|
[Nov. 11th, 2016|12:02 pm] |
Vai tavā pūra lādē ir kāda pārbaudīta pīrādziņu recepte? Galvenokārt interesē rauga mīkla, kura uzreiz pēc uzcepšanas un atdzišanas nepaliek sausa. (visādi citādi netā jau mīklas recepti māku atrast).
a moš kāda gatava pirkta ir laba? (1x nopirku Sky rauga mīklu, kura bij izreklamēta kā dikti laba, bet nu tur tā pati kaite-tiko pīrāgi atdzisa, tā palika nebaudāmi. |
|
|
Comments: |
| From: | savanna |
Date: | November 11th, 2016 - 01:01 pm |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | vacatio |
Date: | November 11th, 2016 - 01:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
plds
ak un vai, man nab pūralādes :(
| From: | vacatio |
Date: | November 12th, 2016 - 07:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tas nebij domāts burtiski :)
| From: | nastja |
Date: | November 12th, 2016 - 01:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es pērku RIMI, vai tirgū. Un pēc cepšanas māla bļodā ar virtuves (lina / kokvilnas) dvieli pa virsu. Par sausumu nesūdzos.
| From: | vacatio |
Date: | November 12th, 2016 - 07:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ai, pamēģināšu. man ir bišķi aizdomas, ka to Sky mīklu pati sačakarēju, bišķi par daudz miltsu sakāžot pie rullēšanas.
From: | eliizbett |
Date: | November 26th, 2016 - 02:36 pm |
---|
| | rauga mikla ar kirbi | (Link) |
|
Jau gadus 20mit mana vieniga piradzinu recepte - "Rauga mīkla ar ķirbi". Izcila daudzu iemeslu del - kosi dzeltens gala rezultats, piradzini nepaliek cieti vismaz dienas 3-4 un garso lieliski. Un vel - kirbju nemiletajiem lielsks veids ka utilizet ienakusos kirbi.
Nepieciešams: 500g ķirbja 100g sviesta (daļu aizstāju ar eļļu, apmēram 70/30 - pārņemts no manas mammas un vecāsmammas) 100g cukura 1/2tējk. sāls 25g rauga 500g miltu (tas gan ļoti aptuveni, parasti vajag vairāk)
1. piegājiens - Ķirbi sasautē ar pāris karotēm ūdens, saspaida. Siltajā masā izšķīdina raugu, pieliek nedaudz miltu (lai krējuma biezumā) un nedaudz uzraudzē.
2. piegājiens - Ņem lielāku bļodu (kurā paredzēts mīklu uzraudzēt) un tajā liek vajadzīgo daudzumu mīksta/pakusuša sviesta, cukura un sāls. Pievieno iepriekš uzraudzēto ķirbju masu, piesijā miltus un labi samīca. Ļauj uzrūgt un izmīca vēl reizi. Raudzē vēl reizi un tad jau ķeras pie pīrāgu knibināšanas 🙂
Varbut izskatas sarezgiti, bet patiesiba nav tik traki. Noteikti iesaku pameginat, jo rezultats ir ar garantiju lielisks! :) | |