sajūtu cilvēks - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

rauga mikla ar kirbi Nov. 26th, 2016|02:36 pm
eliizbett
Jau gadus 20mit mana vieniga piradzinu recepte - "Rauga mīkla ar ķirbi". Izcila daudzu iemeslu del - kosi dzeltens gala rezultats, piradzini nepaliek cieti vismaz dienas 3-4 un garso lieliski. Un vel - kirbju nemiletajiem lielsks veids ka utilizet ienakusos kirbi.

Nepieciešams:
500g ķirbja
100g sviesta (daļu aizstāju ar eļļu, apmēram 70/30 - pārņemts no manas mammas un vecāsmammas)
100g cukura
1/2tējk. sāls
25g rauga
500g miltu (tas gan ļoti aptuveni, parasti vajag vairāk)

1. piegājiens -
Ķirbi sasautē ar pāris karotēm ūdens, saspaida. Siltajā masā izšķīdina raugu, pieliek nedaudz miltu (lai krējuma biezumā) un nedaudz uzraudzē.

2. piegājiens -
Ņem lielāku bļodu (kurā paredzēts mīklu uzraudzēt) un tajā liek vajadzīgo daudzumu mīksta/pakusuša sviesta, cukura un sāls. Pievieno iepriekš uzraudzēto ķirbju masu, piesijā miltus un labi samīca. Ļauj uzrūgt un izmīca vēl reizi. Raudzē vēl reizi un tad jau ķeras pie pīrāgu knibināšanas 🙂

Varbut izskatas sarezgiti, bet patiesiba nav tik traki. Noteikti iesaku pameginat, jo rezultats ir ar garantiju lielisks! :)
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.