| rauga mikla ar kirbi |
Nov. 26th, 2016|02:36 pm |
Jau gadus 20mit mana vieniga piradzinu recepte - "Rauga mīkla ar ķirbi". Izcila daudzu iemeslu del - kosi dzeltens gala rezultats, piradzini nepaliek cieti vismaz dienas 3-4 un garso lieliski. Un vel - kirbju nemiletajiem lielsks veids ka utilizet ienakusos kirbi.
Nepieciešams: 500g ķirbja 100g sviesta (daļu aizstāju ar eļļu, apmēram 70/30 - pārņemts no manas mammas un vecāsmammas) 100g cukura 1/2tējk. sāls 25g rauga 500g miltu (tas gan ļoti aptuveni, parasti vajag vairāk)
1. piegājiens - Ķirbi sasautē ar pāris karotēm ūdens, saspaida. Siltajā masā izšķīdina raugu, pieliek nedaudz miltu (lai krējuma biezumā) un nedaudz uzraudzē.
2. piegājiens - Ņem lielāku bļodu (kurā paredzēts mīklu uzraudzēt) un tajā liek vajadzīgo daudzumu mīksta/pakusuša sviesta, cukura un sāls. Pievieno iepriekš uzraudzēto ķirbju masu, piesijā miltus un labi samīca. Ļauj uzrūgt un izmīca vēl reizi. Raudzē vēl reizi un tad jau ķeras pie pīrāgu knibināšanas 🙂
Varbut izskatas sarezgiti, bet patiesiba nav tik traki. Noteikti iesaku pameginat, jo rezultats ir ar garantiju lielisks! :) |
|