sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 19th, 2010|01:16 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Gatavoju Filadelfijas siera kūku.
Pagaidām esmu mērenā šokā no iegūtās garšas. Nu tieši tā kā varētu garšot sāļš siers + salds putukrējums. Baisi.
Redzēs, kāds būs, kad sastings un pudiņš būs virsū. Ja tik pat briesmīgs, varēšu cienāt "Ievas" redakciju ar to prognozējamo ārprātu.

Toties pašgatavotais olu liķieris sanāca labs.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kini
Date:June 19th, 2010 - 01:30 pm
(Link)
kāds tev tas liķieris galā sanāca? kkad pie neiburga biju paņēmusi, bija tāds biezs un ļoti, ļoti garšīgs, bija doma uztaisīt, bet noslinkoju ar receptes meklēšanu :)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:June 19th, 2010 - 01:36 pm
(Link)
Sanāca dikti līdzīgs krēmliķierim. Pēc olām toč negaršo.
Taisiju visvienkāršāko recepti: http://www.receptes.lv/receptes/olu-likieris-ar-konjaku/
Tur var atrast arī advancētākas.
[User Picture]
From:[info]kini
Date:June 19th, 2010 - 01:38 pm
(Link)
man kkāda sajūta, ka tur iekšā bija vēl kkāds krējums vai kas tāds.. būs jāpameklē, paldies ;)
From:[info]dzeina
Date:June 19th, 2010 - 01:37 pm
(Link)
Kāds tev ar "Ievu" sakars???
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:June 19th, 2010 - 01:38 pm
(Link)
Recepte ir no "Ievas virtuve".
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:June 19th, 2010 - 02:29 pm
(Link)
Paneemi pareizo sieru? Man no filadelfijas siera sanaak makten garshigi saldie, kadreiz sen, kad veel gatavoju
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:June 19th, 2010 - 02:33 pm
(Link)
Filadelfija klasisko bez zaļumiem. Bet sāļš jau viņš tāpat.
From:[info]pikaso
Date:July 1st, 2010 - 01:38 pm
(Link)
tas filadelfijas, kuru es lieku kūkā itin nemaz nav sāļš. un kūka sanāk garšīga - viegli salda.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:July 1st, 2010 - 02:57 pm
(Link)
hmm.. varbūt tad philadelphia light ir bez sāls.
From:[info]pikaso
Date:July 1st, 2010 - 03:00 pm
(Link)
nez. man uz vāka rakstīts - kraft, original philadelphia, naturell.maustamaton. tas ir arī tas, kuram rimčikos visbiežāk ir akcija. un kad ir akcija, tad taisu kūku.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:July 1st, 2010 - 03:02 pm
(Link)
Man tas pats, tikko pārbaudīju paciņu. Ir gan viņš sāļš, pagaršo nākamreiz.
Šo pašu arī sušī lieku.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:July 1st, 2010 - 03:03 pm
(Link)
Bet nu pēc dubultdevas olu liķiera un cukura, kūka sanāca salda, sāli nejuta.
From:[info]pikaso
Date:July 1st, 2010 - 03:07 pm
(Link)
bet tas sāļums nav tik liels, šķiet. bet varbūt mums kūku receptes atšķiras, jo manā nav olu liķiera iekšā.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:July 1st, 2010 - 03:08 pm
(Link)
Ui, filadelfijas kūkai ir baigi daudz receptes. Gan cepamās, gan bez cepšanas.
From:[info]pikaso
Date:July 1st, 2010 - 03:17 pm
(Link)
tagad internetos nevaru atrast, bet es taisu to, kura jācep pa daļām dažādās temperatūras - vispirms pamatnīti vienā, tad tai salej virsū to sieru ar krējumu un ko tur vēl - pāris minūtes karstākā sep un tad šķiet stundu zemākā, tad viņai jāstāv nakti ledusskapī, tad jālej glazūra virsū un vēl jāstāv ledusskapī. [vai arī jāatdzesē -> glazūra -> ledusskapis pa nakti]
tik sen nav taisīta. ļoti sakārojās.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:July 1st, 2010 - 03:21 pm
(Link)
Izklausās sarežģīti. Diennakti jātaisa, ja?
Es taisiju no ievas virtuves, bez cepšanas.
From:[info]pikaso
Date:July 1st, 2010 - 03:23 pm
(Link)
Ievu pāršķirstu divreiz gadā esot ciemos un apmeklējot wc. nez kāpēc viņas parasti stāv tieši tur. nav sarežģīti - tik laiku it kā aizņem. divās stundās var tikt cauri un tad iet gulēt. tas jau it kā nav daudz.