Sickbay of my imagination - Uzlikās linuskis [entries|archive|friends|userinfo]
Entitious

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Uzlikās linuskis [Jan. 8th, 2019|09:29 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Uzlikās veikli, ar netinstallu 15minūtēs. Debilānis 9.6 ar Xfce4. Tad, pie pirmā būta - video resolution not supported. Izrādās, ka nouveau video draiveri defaultā nāk līdz, kas esot gļukaini nejēgā. Ok, rekoverī konsōle, bloķējam visur nouveau, piejūdzam vifli, dabonam envīdijas draiverus, viss jauki.
Installeris piedāvāja defaultā 25GB swap partīciju, jo ar 24GB rāmja varētu nepietikt.
Tālāk klavierei (K800) skaņas pogas nedarbojas. Izrādās, ka pulseaudio plagins panelī jāiestumj, tad sāk pašīt. Umm, vat?
Nākamais - kautkā viss ahūni velkas, procis kautko spaiko. i7 6600 hujārī uz pilni klapi. Vēl viens jaunums kopš 6. debilāņa - orca defaultā lasa visu. Kas nozīmē to, ka skrīns tiek analizēts, spīč sintesaizers gāž ārā, bet neko nedzird, jo autputs iet uz TV caur HDMI. Danke, danke.
Instaļaška atpazina vindozi, bet grubam klāt nepielika. Ok, grub-update to salaboja, kā izskatās. Tagad vindoze nevis šatdaunojas, kā pieklājas, bet restartējas bez mašīnas restarta. Izskatās pēc logauta ar melnu ekrānu pa starpai.
Laikam nāksies vēl nedaudz paauklēties ar to setapu, pirms kampfortabli lietojams
linkiestādi koku

Comments:
[User Picture]
From:[info]phz
Date:January 8th, 2019 - 06:52 pm
(Link)
Debiānis uz desktopa tāpēc, lai būtu ultra stabili? Jo with great stability comes great package age.
Debian esmu lietojis tikai uz headless servera bez X (vēl tagad lietoju), kur lielākā daļa minēto problēmu atkrīt pašas no sevis.
Uz desktopa man ir subjekta modernais radinieks, t.i., Mint, kur arī, protams, ir visādas aizraujošas problēmas, bet mazāk nopietnas.
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:January 8th, 2019 - 11:16 pm
(Link)
Debilānis, jo minimālistiski, vienkārši un pazīstami (griežas uz pāris serveriem). Par paku vecumu - taisnība, pat jaunākajai relīzei daudz kas klibo.
Ubunta sākumā bija ok, līdz brīdim, kad pārvērtās par bloatvāres kolekciju. RH-bāzētos visādus centosus un ārčus neaiztieku, jau vienas paku pasaules pietiek :)
Moš pamēģināšu to tavu mētru
From:[info]santech
Date:January 8th, 2019 - 07:35 pm
(Link)
es arī reiz gribēju mēģināt kaut ko krutu. tur debijāni, gentū. beigu galā atgriezos pie slakas. kad iekārtošos l'diz galam un uzskrūvēšu vēl kādu kasti, tad tikai slaka.