Sickbay of my imagination - Egrish practice jeb lekcija par mēdiju ietekmi uz cilvēku [entries|archive|friends|userinfo]
Entitious

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Egrish practice jeb lekcija par mēdiju ietekmi uz cilvēku [Mar. 24th, 2010|09:28 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Vot nupat biju uz LKSB organizēto lekciju, kur kautkāds reliģisks amerikānis stāstija par reklāmu, tv un filmu ietekmi uz cilvēkiem. Protams, ka caur kristietības prizmu, nopeļot marihuānu, civillaulību, pirmskāzu seksu un citas klasiskās lietas, bet ceļot godā klasisko laulību un ģimeniskās vērtības.
Ja ignorē šo virzienu, no kura nāca viedokļi, lekcija bija klausāma, neiedziļinoties sīkumos. Pēcāk izdomāju uzdot pāris sevi interesējošus jautajumus:
1. Ar ko kristiešu Dievs ir pareizāks par Allahu, Šivu, Krišnu vai whatever?
Atbilde - ar to, ka mūsu reliģija darbojas. Mācēja Korānu nopelt, par Tōru dzirdējis nebija, lai gan atzina, ka vecā derība esot bāzēta uz žīdu ticības. Mēģināja ieskaidrot, ka citas reliģijas ir flawed un nedarbojas.
2. Ar ko atšķiras mārketologu pieeja reklāmai no kristiešu pieejas cilvēku iespaidošanai/vervēšanai? Abi liek justies cilvēkam slikti (caureja/mēnešreizes vs grēki), piesolot risinājumu otrā teikuma daļā (zāles vs reliģija)?
Atbildi neuztvēru, jo nemanot novirzijāmies no tēmas. Garu un plašu novirzi par to, kā BĪbele man palīdzēs rast pārliecību un atbildi uz viesiem jautājumiem.
Manu domu par to, ka Kristus esot eksistējis, bet kā pravietis-filozofs, nevis kā dieva dēls, viņš nevarēja pieņemt. Šādas tādas aptuvenas sarunas par vēsturi, līdz laiks bija beidzies un man bija apnicis, ka jebkurš kutelīgs jautājums tiek atbildēts ar "meklē atbildi bībelē un tad sapratīsi". Lai gan man radās daudz interesantu jautājumu, kurus nepaspēju uzdot.

memo: Vajadzēs kādreiz sapīpēties un noformulēt visus tos jautājumus uz papīra un nēsāt sev līdz. Ja nu izdodas pajautāt īsi un konkrēti

Ak jā, ironiski vēl bija tas, ka tur bija ķipa izloze atnākušajiem un man bij 13. numuriņš. Ieguvu savā īpašumā grāmateli "Nozīmīguma meklējumos". Gribēju šokolādīti
linkiestādi koku

Comments:
[User Picture]
From:[info]f
Date:March 24th, 2010 - 09:53 pm
(Link)
paga, paga, paga. vai viņš lietoja vārdu civillaulība? tas būtu ļoti smieklīgi :)
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:March 24th, 2010 - 10:01 pm
(Link)
ingrišā nav tāda vārda. viņš lietoja "living together"
[User Picture]
From:[info]f
Date:March 24th, 2010 - 10:38 pm
(Link)
aij, tad nav interesanti.
From:[info]ad_nocendum
Date:March 24th, 2010 - 10:03 pm
(Link)
nēsā cik gribi, tāpat tieši neatbildēs. labākajā gadījumā uzzināsi, ka Tu esi sātana izdzimtenis. (shame on you par to, ka vēl neesi noķēris šo titulu)

btw, Tu vēl neesi sapratis, ka Dievam vajag, lai tu rīkojies tā, kā jamā pārstāvji to vēlas?
[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:March 24th, 2010 - 10:45 pm
(Link)
joprojām esmu no tiem naivajiem, kas cer, ka varēs pieiet kristiešu dievībai apejot pašus kristiešus. par sātana izdzimteni mani vēl nav saukuši - savaldība tiem vervētājiem ir diezgan augstā līmenī
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:March 24th, 2010 - 10:20 pm
(Link)
M-ja. Vispār es domāju, ka kristietība padarījusi mūsu pasauli par elli.
Bizness tāds, saproties.