Ugunszirga kolektīvās saskarsmes seansi - Piparmētras 2. No draugiem.lv [entries|archive|friends|userinfo]
MikusR

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Skaties un redzi ]

Piparmētras 2. No draugiem.lv [Aug. 4th, 2020|10:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

https://www.draugiem.lv/blogs/post/Piparmetru-ievarijums-2-interesantas-recepetes_16599862

Maija Britāne
31. jūl 19:18 · Aptuvenais lasīšanas ilgums - 2 min
Piparmētru sīrups. 2 interesantas recepetes
2017-07-10 10:40 Redakcija

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru sīrups, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, izmantot desertu un mērcīšu pagatavošanai.

1. RECEPTE
Nepieciešams:
250 g piparmētru lapu,
1 kg cukura,
2 citroni,
0,5 litri ūdens.
Pagatavošana:
1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un sasmalcina.
2. Citronus ar visu mizu sagriež gabaliņos.
3. Visu liek katliņā, pavāra 10 minūtes, tad katliņu noņem no uguns un atstāj uz diennakti ievilkties.
4. Nākamajā dienā maisījumam nospiež šķidrumu, to izkāš, lej katliņā, pievieno cukuru un vāra līdz gatavībai.
5. Karstu sīrupu sapilda burkās un aizvāko.

2.RECEPTE (Ievārījums? M.)
Nepieciešams:
400 g piparmētru lapu,
1 kg cukura,
1 tējkarote citronskābes,
1 glāze ūdens.
Pagatavošana:
1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un kārtām ar pusi no receptē dotā cukura daudzuma (500 g) liek katliņā. Pārlej ar 1 ēdamkarotē ūdens izšķīdinātu citronskābi. Katlu sakrata un atstāj uz 6 stundām ievilkties.
2. No atlikušā cukura (500 g) un 1 glāzes ūdens uzvāra sīrupu, kuru pārlej pāri atsuloties sākušajām piparmētrām. (Var sablenderēt? M.)
3. Pēc 6 stundām katliņu liek uz plīts un vāra uz nelielas liesmas 5 minūtes.
4. Karstu sapilda burkās, aizvāko.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:August 5th, 2020 - 01:49 pm
(Link)
2. ar visām piparmētru lapām?

Reku 3.variants:
pitElātu, kā arī vīgriežu, viršu un citu aromātisku augāju sīrupa recepte : 200g svaigas zaļās māsas (pī ar visiem kātiem un ziediem, ja ir), kilograms cukura, ēd. kar. citronskābe, 1 litrrs svaiga, aukstā ūdens (vislabāk avota vai akas). Visu to Emaljētā grāpī uz 24 stundām. Pēc tam uz uguns līdz pirmajam burbulim. Karstu nokāš un lej pudelēs. No 1as porcijas iznāk ~2-2,5 l sīrupa.