Ugunszirga kolektīvās saskarsmes seansi - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
MikusR

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Skaties un redzi ]

Piparmētras 2. No draugiem.lv Aug. 4th, 2020|10:55 pm

ugunszirgs
https://www.draugiem.lv/blogs/post/Piparmetru-ievarijums-2-interesantas-recepetes_16599862

Maija Britāne
31. jūl 19:18 · Aptuvenais lasīšanas ilgums - 2 min
Piparmētru sīrups. 2 interesantas recepetes
2017-07-10 10:40 Redakcija

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru sīrups, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, izmantot desertu un mērcīšu pagatavošanai.

1. RECEPTE
Nepieciešams:
250 g piparmētru lapu,
1 kg cukura,
2 citroni,
0,5 litri ūdens.
Pagatavošana:
1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un sasmalcina.
2. Citronus ar visu mizu sagriež gabaliņos.
3. Visu liek katliņā, pavāra 10 minūtes, tad katliņu noņem no uguns un atstāj uz diennakti ievilkties.
4. Nākamajā dienā maisījumam nospiež šķidrumu, to izkāš, lej katliņā, pievieno cukuru un vāra līdz gatavībai.
5. Karstu sīrupu sapilda burkās un aizvāko.

2.RECEPTE (Ievārījums? M.)
Nepieciešams:
400 g piparmētru lapu,
1 kg cukura,
1 tējkarote citronskābes,
1 glāze ūdens.
Pagatavošana:
1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un kārtām ar pusi no receptē dotā cukura daudzuma (500 g) liek katliņā. Pārlej ar 1 ēdamkarotē ūdens izšķīdinātu citronskābi. Katlu sakrata un atstāj uz 6 stundām ievilkties.
2. No atlikušā cukura (500 g) un 1 glāzes ūdens uzvāra sīrupu, kuru pārlej pāri atsuloties sākušajām piparmētrām. (Var sablenderēt? M.)
3. Pēc 6 stundām katliņu liek uz plīts un vāra uz nelielas liesmas 5 minūtes.
4. Karstu sapilda burkās, aizvāko.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.