Ugunszirga kolektīvās saskarsmes seansi - Ābolu plātsmaize. [entries|archive|friends|userinfo]
MikusR

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Skaties un redzi ]

Ābolu plātsmaize. [Sep. 29th, 2014|07:43 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Pamatne. Izkausē 200 g sviesta, piejauc ~120 g cukura, 200 g biezpiena un iesijā 300 g miltus un ~12 g (ēd.k) cepamā pulvera. Samīca bumbā un ļauj atlaisties.
Āboli. Antonovkas labi der, tos nomizo, atseržo un sagriež samērā plānās šķēlītēs (3-4 mm).
Pārlejamais. Tiek gatavots, sajaucot ~175 g cukura, (pēc garšas ~1 t.k. vanilīna cukura), 200 g krējuma (tējasglāze), 2 gab. olas un 1 ēd.k kartupeļu cietes.
Cepamplāti ieeļļo un izkaisa ar rīvmaizi (vai arī ieklāj cepampapīru), pamatnes masu izspiež vienmērīgā kārtā un liek īsu brīdi cepties ~170°C , lai aprauj. Izņem no plīts, pārklāj ar ābolu šķēlītēm, tās pārkaisa ar cukuru un/vai kanēli, un atkal šauj plītī, lai drusku apkaramelizē. Atkal izvelk no plīts, vienmērīgi pārlej ar olu-krējuma uzlievi (ja paliek pāri - drusku apcep un pārlej atlikumu) un liek cepties, kamēr gatava. Mēs tā darījām. Mums garšoja. Citiem arī. : )
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:September 29th, 2014 - 10:32 pm
(Link)
Bāc, ku tu čakls. Man nav pacietības vairākkārtējam izņem-ieliek.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 15th, 2014 - 02:04 pm
(Link)
Tas verķis man birojā, ja garām nāc.