#2

Weezer versus Labvēlīgais Tips

Turpinot plaģiātu sēriju, ko pagājušajā pirmdienā uzsāka grupas U2 vs Irene, šonedēļ man ir sagatavojies viens mūsu pašu, latviešu, grupas Labvēlīgais Tips skaņdarbs Tā, lūk man iet, kas liek uzdot jautājumu par tās patieso komponistu.

Pavisam nesen brālis klausījās grupas Weezer daiļradi un dziesmā The Good Life sadzirdēja līdzību ar iepriekšminēto Labvēlīgā Tipa dziesmu. Kad abas dziesmas tika salīdzinātas, atklājās pārsteidzoša līdzība.

Papētot sīkāk dziesmu izdošanas datumus atklājās vēl interesantākas lietas. Grupas Weezer dziesma "The Good Life" ir izdota 1996. gadā iekš albuma Pinkerton, bet Labvēlīgā Tipa dziesma "Tā, lūk man iet" ir tituldziesma viņu 1998. gadā izdotajam albumam ar tādu pašu nosaukumu.

Tātad divu gadu laikā var paspēt iemācīties dziesmu un izveidot tai latvisku tekstu. Man vienīgais avots ir doremi.lv pēc kā rodas jautājums, kāpēc kā komponists nav minēts neviens Weezer dalībnieks (To var apskatīt te)? Es tiešām nezinu, kas ir rakstīts CD iekšpusē (kaut gan es gribētu ticēt, ka doremi.lv ir publicēts precīzs CD apraksts un dziesmu autori), bet allmusic.com saka, ka komponists ir cilvēks vārdā Rivers Cuomo.

Tāds nu man jautājums.

Dziesmas:
Labvēlīgais Tips - Tā, lūk man iet
Weezer - The Good Life
Tags:

Comments

nosauc kaut vienu Kirkorova dziesmu, kas nebūtu plaģiāts ;)
Vardus ar laikam partulkojusi
ārprāts...