#514

Mazais Kārlis šodien vadāja apkārt savu brāli Pēteri, kuram dzīve, diemžēl, ir likusi pārvietoties invalīdu ratiņos. Kamēr es vadāju un krāmēju malku, šamie piebrauca pie vieniem krūmiem, kas pie mūsu teritorijas. Es jautāju, kur ta šie brauc. Viņi teica, ka spēlē paslēpes. Es tā iekšēji samulsu. Vot tas ir kaut kas. I nestāstiet man, ka invalīdi nevar to vai šito. Kad mazais Kārlītis piepalīdz vadāt salīdzinoši daudz vecāko Pēteri, un parāda man, ka arī Pēteris var spēlēt paslēpes, tad man atkal nav ko teikt.

Visnotaļ interesants process bija veco CD matricu sakāršana ķirsī, jo ar to spīdumu it kā varot atbaidīt putnus. Un visnotaļ man šodien neizdevās viens sasodīti labs kadrs ar Vilmu un otru kaķi, ko Toms sauc par Čipu.

Un vēl visnotaļ interesanti ir tas, ka Latgales Radio pārpirks Katoļu baznīca, jo Anša veidotā Latgales Radio biedrība nevar izglābt radio no visnotaļ lielajiem parādiem, un baznīca esot vienīgais reālais pircējs. Tālāk tur translēšot kaut kādu starptautisko katoļu radio ar latgaliešu un latviešu valodas piedevām.

Traki jau nu traki, protams, bet kā es pats vienmēr esmu teicis un domājis - Latgales Radio ir jātaisa Preiļos! Un kas zin, varbūt tieši tādēļ, ka pirms gadiem 3, tas tika izveidots Rēzeknē nevis Preiļos, tagad arī ir šīs finansiālās un arī cita rakstura problēmas. Bet nu joki paliek joki.

Un pats interesantākais ir tas, ka šobrīd ir ideja veidot jaunu Latgales Radio, kurš atradīsies Preiļos. Ar biedrībai saziedoto naudu, manuprāt, ir iespējams izveidot normālu studiju, kuru vēlāk attīstīt. Tas, protams, priecē. Laiks rādīs, kā tas attīstīsies.
Tags:

Comments

Jauks ieraksts.
Būtu daudz ko mācīties no Taviem kaimiņiem.
Nu no Kārļa vispār izaugs kaut kāds brīnumbērns.
Par piemēru var ņemt kaut vai kādreiz citēto domu #133. :)
tas tā tiešām par to, ka Katoļu baznīca pirks? Bļāviens, gaužām stulbi. Un kamēr vēl tiks izveidots jaunais radio.. mmm .. nu cerams, ka būs labi . :)