|
[Oct. 27th, 2012|05:24 pm] |
Tā- ir laiks pirmajai ķirbju krēmzupai šajā sezonā. Ar grauzdētam siermaizītēm. |
|
|
Comments: |
| From: | milda |
Date: | October 27th, 2012 - 09:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
kā tu taisi to zupu? man divi kaujamie stāv, bet nezinu ko darīt. man tās krēmzupas nevienam īsti negaršo. varbūt tev vēl kāda recepte ir, ko ar šitiem apaļvaidžiem darīt.
Mazliet eļļā apcep kubiņos sagrieztus ķirbjus. Tik pat daudz (arī viegli apcepti)- selerijas, burkāni, pētersīlis. Var likt 1 sīpolu, reizēm 1-2 kartupeļus. Sasautē (lai nesanāk pārāk biezs, pielej ūdeni), sablenderē. Klāt ķiploks, sāls, sieramoliņš, ingvers, mazliet čili. Tad liek saldo krējumu un visparastāko dzintara sieriņu. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju seklām. Var iemest kaltēto tomātu.
Ko vēl? Man šādi vislabāk garšo. Pie kāda gaļas ēdiena var krāsnī šķēlēs sacept (bet noteikti kādas niknākas garšvielas, lai tas saldums nav nomācošs).
| From: | milda |
Date: | October 27th, 2012 - 09:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ak dievs cik sarežģīti. man nav ne selerijas, ne pētersīļi, kur nu vēl amoliņš kaut kāds. un kā to ingveri liek klāt? pēc blenderēšanas vai ta?
Viss tak dabonams! :) Es garšvielas lieku pēc blenderēšanas. Tad saprotu- cik un ko vajag. Tak var variēt ar garšvielām un sastāvdaļām. Man patīk šādi- lai ķirbja garša nav galvenā.
| From: | milda |
Date: | October 27th, 2012 - 10:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu pag! ingvers ta kā? to sakni tad sarīvē?
No paciņas, kas pulverī! :) Bet var jau mēģināt arī svaigu, bet ka nesanāk pārāk "nikns"... bet var tak mēģināt arī svaigu. | |