xxl - [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 21st, 2009|07:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu jā, un tā kūkas "Šarlotes" recepte ir tāda:
āboli tjipa 1-1,5 kg;
4 olas;
4 ēd kar skābs krejums;
2 gl miltu
1,5 gl cukurs
kanēlis

Pirmkārt, trauku bagātīgi jāizķēpā ar sviestu. Reizēm raksta, ka forma jāizkaisa ar rīvmaizi, bet man tā negaršo.
Tad vajagot formā ielikt ābolus - sagrieztus šķēlītēs.
Nu var arī tā, bet es piegriežu ābolus mīklai un vieglītēm samaisu, lai nesalūzt.
Mīkla kā jau mīkla - visu sajauc un gatavs. Kanēli ber pa virsu.
Cep zemos grādos 160-180. Apmēram stundu. Ja plīts ir ar "pūšamo" nu to ventilatoru, tad var likt 200 grādus. Ja pūšamais regulējams, tad lai labāk mazāk pūš.

Nu vo - ļoti vienkārši un ātri. Un makten gardi.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:October 21st, 2009 - 08:13 pm
(Link)
es visu to pašu, bet bez krejuma, sanāk ēdami :)
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:October 21st, 2009 - 08:16 pm
(Link)
rīvmaizes vietā lieku mannu, sanāk kraukšķīga garoziņa.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 21st, 2009 - 09:50 pm
(Link)
gadījumā negaršo vienkārši pēc saldas omletes?
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:October 21st, 2009 - 09:57 pm
(Link)
Nea.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:October 22nd, 2009 - 07:17 am
(Link)
raudzīsim
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:October 22nd, 2009 - 02:55 pm
(Link)
Tā mīkla pēc cepšanas nesanāk pārāk cieta un stīva? Tikko taisīju arī tipa šarloti pēc Tantes receptes, bet galīgi nelikās forši.
Cik ir 1 kg ābolu, ja griež paprāvus ābolus? Kādi 5?
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:October 22nd, 2009 - 04:03 pm
(Link)
Mīkla nevar sanākt cieta, jo āboli to pamatīgi slapina. Ābolus vajag pēc iespējas vairāk, lai mīkla ir tikai drusku āboliem apkārt.
1kg varētu būt 5-6 āboli.