|
Oct. 21st, 2009|07:37 pm |
Nu jā, un tā kūkas "Šarlotes" recepte ir tāda: āboli tjipa 1-1,5 kg; 4 olas; 4 ēd kar skābs krejums; 2 gl miltu 1,5 gl cukurs kanēlis
Pirmkārt, trauku bagātīgi jāizķēpā ar sviestu. Reizēm raksta, ka forma jāizkaisa ar rīvmaizi, bet man tā negaršo. Tad vajagot formā ielikt ābolus - sagrieztus šķēlītēs. Nu var arī tā, bet es piegriežu ābolus mīklai un vieglītēm samaisu, lai nesalūzt. Mīkla kā jau mīkla - visu sajauc un gatavs. Kanēli ber pa virsu. Cep zemos grādos 160-180. Apmēram stundu. Ja plīts ir ar "pūšamo" nu to ventilatoru, tad var likt 200 grādus. Ja pūšamais regulējams, tad lai labāk mazāk pūš.
Nu vo - ļoti vienkārši un ātri. Un makten gardi. |
|