|
Janvāris 14., 2017
14:12 Nu ko lai vēl pagatavo no ķirbja?! Tie ķirbji ir kā sērga, liekas, ka viņi pat ziemā aug. Man ir aptrūkušās idejas, kā tos monstrus gatavot.
|
Comments:
| From: | str |
Date: | 14. Janvāris 2017 - 14:32 |
---|
| | | (Link) |
|
visādas ķirbju maizes
mēs savāram ķirbju kečupu un tad var gan ar makaroniem, gan uz picas
vēl ir pie siera ēdamais ķirbju ievārījums, kurš arī kaut kā pāri nepaliek, ēd pat tie kam ķirbji nevisai :)
Varbūt tev kādu ķirbi vajag? Iemetīsi receptes tiem saviem brīnumiem, kas apēdas? Man arvien viss paliek pusē. Ķirbjēdieni apēdas tikai no 1-2 ķirbja.
ķirbi var, ņemam, mums gandrīz viss beidzies.
Siera Zaptīte Ķirbis kilogrami 2, āboli (cik nu palicis groziņā no pērnā gada), 2 apelsīni, kilograms cukura, 5 kardamona pākstis, svaigi rīvēts muskatrieksts pēc garšas, bet bez tā var iztikt.
ķirbi sarīvē, ābolus nomizo un smalki sagriež, apelsīnam norīvē miziņu un mīkstumu atbrīvo no plēvēm - visu pavāra kādu pusstundu pievieno garšvielas un cukuru. Vēl drusku pavāra un karstu pilda burkās, vāku ciet un zem spilvena (parasti uz visu nakti), lai kārtīgi izsilst cauri.
Ķirbju mērce (kečups).
2 kg. ķirbis, 2 saldie pipari, 1 liels sīpols, galviņa ķiploka, čillī pipars, muskatrieksts, zaļumi, 50 g. sāls, 90 g. 9% etiķis, 200 g. cukurs, 120 g eļļa, 10 g tomātu pasta.
Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku - pasutina, pieliek čillī un smalki sakapātu saldo piparu - atkal drusku pasutina līdz sagājis tādā kā mērcē, pievieno garšvielas, ļauj uzmest pirmo burbuli, tad liek klāt sarīvēto ķirbi +zaļumus - karsē pusstundu un karstu lej burkās. Ēd ar rīsiem, makaroniem vai uz picas, kad nav laika ilgi pa ķēķi ņemties. Uzlabotajā variantā var pievienot arī burkānus.
norīvēto apelsīna mizu arī liek iekšā zaptē?
Jā, apelsīnu praktiski visu tikai plēves un balto nē. Man liekas es tev kaut kad šito zapti devu garšot...
| From: | nova |
Date: | 14. Janvāris 2017 - 15:06 |
---|
| | | (Link) |
|
O,ko ķirbim liekat klāt? |
|
|
Sviesta Ciba |