Tipa75 - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 14., 2017


[info]vilibaldis15:13
ķirbi var, ņemam, mums gandrīz viss beidzies.

Siera Zaptīte
Ķirbis kilogrami 2, āboli (cik nu palicis groziņā no pērnā gada), 2 apelsīni, kilograms cukura, 5 kardamona pākstis, svaigi rīvēts muskatrieksts pēc garšas, bet bez tā var iztikt.

ķirbi sarīvē, ābolus nomizo un smalki sagriež, apelsīnam norīvē miziņu un mīkstumu atbrīvo no plēvēm - visu pavāra kādu pusstundu pievieno garšvielas un cukuru. Vēl drusku pavāra un karstu pilda burkās, vāku ciet un zem spilvena (parasti uz visu nakti), lai kārtīgi izsilst cauri.

Ķirbju mērce (kečups).

2 kg. ķirbis, 2 saldie pipari, 1 liels sīpols, galviņa ķiploka, čillī pipars, muskatrieksts, zaļumi, 50 g. sāls, 90 g. 9% etiķis, 200 g. cukurs, 120 g eļļa, 10 g tomātu pasta.

Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku - pasutina, pieliek čillī un smalki sakapātu saldo piparu - atkal drusku pasutina līdz sagājis tādā kā mērcē, pievieno garšvielas, ļauj uzmest pirmo burbuli, tad liek klāt sarīvēto ķirbi +zaļumus - karsē pusstundu un karstu lej burkās. Ēd ar rīsiem, makaroniem vai uz picas, kad nav laika ilgi pa ķēķi ņemties. Uzlabotajā variantā var pievienot arī burkānus.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba