Tipa75 -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 10., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:55
Latgaliešiem vajag nevis valsts atļauju ievest alkoholu, bet atjaunot normālu infrastruktūru reģionā. Daugavpils rūpnīcās konstanti trūkst strādnieku. Un rūpnīcu te ir daudz. Bet ir trīs lietas - pirmkārt, cilvēki, kas gribētu strādāt reāli no reģioniem netiek ne uz darbu, ne mājās. Jau pētot reģiona iedzīvotāju apmeklētību pie mums, redzu, ka to var atļauties tikai ar savu auto un pietiekami līdzekļiem degvielai. Ceļi ir slikti un slikti uzturēti, pat tad ja ir auto un benzīns, ziemā ir risks braukt. Otrs ir cilvēku samaitāšana ar pabalstiem, par ko pēdējā laikā beidzot runā - atšķirība starp strādāt vai saņemt pabalstus bieži ir labāka pabalstu saņemšanai, tāpēc pilsētnieki nesteidzas uz brīvajām darba vietām. Trešais ir skolu, bērnudārzu trūkums.
Tas, ko Sprūdžs vakarrīt, šķiet, teica LNT 900 sekundēs ir bezefektīvi, ja nav satiksmes, nav skolu, nav bērnudārzu, nav nodokļu atvieglojumu biznesu uzsākot. Dod kādu darbu gribi lauka vidū ar milzu algu, bet ja nav bērnam bērnudārza un nav sava auto ar ko izbraukt pa labi uzturētu ceļu, negaidi cilvēkus plika lauka vidū.
Lūk.

(7 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:10. Februāris 2012 - 13:28
(Link)
Neesmu iedziļinājies jautājumā, bet vai un kāpēc Latgales ceļi tiek sliktāk uzturēti nekā, es nezinu, Kurzemes?
[User Picture]
From:[info]marija
Date:10. Februāris 2012 - 13:49
(Link)
lielos ceļus uztur valsts, mazos pašvaldības. ja pasvaldībai nav naudas, tad nevar uzturēt.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:10. Februāris 2012 - 13:51
(Link)
Manuprāt pabalsti ir kaitniecība nevis reāls atbalsts, jo iemāca cilvēku slaistīties un nedomāt
[User Picture]
From:[info]marija
Date:10. Februāris 2012 - 13:51
(Link)
nu tātad latgaļi ir slinki tāpat kā citas nomaļas LV vietas: labāk dzīvo uz pabalstiem nevis strādā un maksā nodokļus, no kuriem tiek laboti ceļi, celtas skolas un attīstīta uzņēmējdarbība.
problēmas uzsākt savu saimniecību, piemēram, ir arī tāpēc, ka lai to darītu nepieciešams starta kapitāls, ja Tev nekas nepieder nekā nav un neko nezini, nedz ERAF, nedz bankas naudu nedos.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:10. Februāris 2012 - 13:57
(Link)
Latvijas iedzīvotāji pabalstu dēļ kopumā ir kļuvuši slinki. Šķiet, iepriekš jau reiz izteicos par vismaz 3 ģimenēm manā Rīgas mājā, kuri NEKAD nav strādājuši, un pēdējos gadus dzīvo cepuri kuldami (kuļ viņi tās cepures šņabī, ļergā un citos šķidrumos). Vien no tām ir 7 bērnu ģimene, kurā ne vīrs, ne sieva nestrādā, naudu vīrs nodzer, bērni malku zog no citiem šķūnīšiem, visu ģimeni apģērbj un pabaro kaut kāda amerikāņu kristīgā organizācija.
[User Picture]
From:[info]marija
Date:10. Februāris 2012 - 14:04
(Link)
labi strādā mums sociālie dienesti.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:10. Februāris 2012 - 16:52
(Link)
kā nu kur. visi mani Latgales radi strādā, jaunatne tajā skaitā. pagasta autobuss ved bērnus uz skolām/b.dārzu un kur tik vien vajag. bet mana jaunatne pārvietojas galvenokārt ar mašīnām, kamēr var dabūt kreiso un lētāku Krievijas degvielu:)P ka tik ne degvielas cenā vaina. biļetes sadārdzinās, un tā.

> Go to Top
Sviesta Ciba