22 February 2011 @ 02:09 pm
Kultūras krīze  
Nu, ziniet, Liepnieks (tagad jau lepni dēvēts par politologu) atkal izpildās, ka aicina vērtēt iespēju samazināt kultūras objektu skaitu. Tikai tāpēc, ka dažs labs nav laikā nodevis papīrus (un nevis fondam ir radušās jaunas prioritātes, principā neatbalsta projektu kā tas bija, piem., Karogam v.tml.), ir teju vai jāizsludina kultūras krīze vislatvijas mērogā un, kā melš Liepnieks: "šī situācija pati runā par nepieciešamību veikt strukturālas reformas."
 
 
( Post a new comment )
pati_viena[info]pati_viena on February 23rd, 2011 - 12:40 am
Ziņas avots ir LETA 11:35. Bet nezinu, vai patiesi LETA ražo ziņas no tvitera? Tviterī JL izteikumi ir samērā nenoformēti un nervozi. Asprāši jau iesmej... par to, kāds (galvenokārt no JL izteikumiem, bet arī citiem) veidojas priekšstats par vidējā latvieša sapņu muzeju: latvieša ideālais muzejs: tas ir tikai viens, bez maksas, ar kafejnīcām un veikaliem, ar max 1guļbūvi, nav veltīts rakstniekiem. Viens bija piezīmējis, ka apraksts atbilst t/c Spice 1:1.

Par muzejiem - tie tiešām ir ļoti dažādi, kā jau helvetica te minēja. Memoriālajos muzejos visus šos gadus vismazāk ir investēts, tie ir apcirpti un apdalīti tiktāl, ka, ja tos slēgtu, tad kolekciju un tā, kas paliktu pāri pēc slēgšanas, saglabāšana, noliktavu atrašana un īre, apsardze izmaksātu tikpat, cik tagad to darbība - vai tuvu tam. Turklāt valsts dibinātie un uzturētie memoriālie muzeji ir maza daļa. Savukārt pašvaldības pašas lemj par muzejiem, kas ir to pārziņā, tā teikt, brīva pašu griba. Bieži vien tāds muzejs ir pēdējā sakarīgā vides un sociālā struktūra apvidos, kur vairs nav skolas, ambulances u.c., bet bieži tad darbojas tikai vasaras sezonā, kad brauc lūkotāji.

(Reply) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on February 23rd, 2011 - 12:48 am
Man jau patīk - sēž cilvēks pie kompja, pagrauž pildspalvu, un tad nāk klajā ar megaplānu, kā glābt latviešu periodiku. Tas nekas, ka nav pat mazākās sajēgas, cik tādu muzeju ir, cik daudz varētu uz to rēķina ietaupīt, kas apmaksā to uzturēšanu utt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pati_viena[info]pati_viena on February 23rd, 2011 - 12:55 am
Njā, savukārt cilvēkiem, kuriem patiesi viskautkas jādara, tas tirliņš sačakarē dienu, piespiežot, tā teikt, atšaudīties par neko.

(Reply) (Parent) (Link)