28 June 2010 @ 02:56 pm
latviešu epistemoloģija 2  
Iespējams, ka es kārtējo reizi kaut ko nesaprotu. Lasu Kārli Streipu un uzmanības lokā ieslīd šāds izteikums: "pirmkārt, komentārs nevar būt patiess vai nepatiess, jo tas pauž viedokli un, otrkārt, žurnālistiem ir visas tiesības komentēt sev apkārt notiekošo." (http://www.politika.lv/blogi/index.php?id=61844)

Proti, man bija lielāka uzticība t.s. žurnālistu komentāriem. Nekad nebiju domājis, ka tie vienmēr ir līdzīgi gaumes spriedumiem, kuru patiesumu nav iespējams verificēt. Tādā gadījumā, piem., bbc vai tml. politiskais komentētājs būtu vienā līmenī ar delfu rakstvežiem.

Par 'otrkārt' gan labāk neizteikties.
 
 
( Post a new comment )
thel[info]thel on June 28th, 2010 - 03:22 pm
nē, neiepļaukāšu. vnk. runa ir par to, ka Streips nedaudz par striktu skatās uz 'patiesumu'. Manuprāt, ir iespējams runāt par patiesumu arī attiecībā uz komentāriem. Līdzīgā kārtā kā var runāt par, piem., literāru darbu misinterpretāciju. Ja žurnālists viedoklī misinterpretē, tad var, manuprāt, apgalvot, ka viņa viedoklis ir aplams.

Bet piekritīsi, ka žurnālistam varbūt nevajag visu komentēt. Iedomājies, piem., studijā Streips komentētu, ka klātesošo apģērbs ir izgājis no modes utml.

Kopumā gribēju tikai teikt, ka vēlme izteikties efektīgi, Streipu noved pie daudzām aplamībām.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
marija[info]marija on June 28th, 2010 - 03:34 pm
nu jā, bieži viņš varētu vairāk runāt par lietu, padomāt par izteicieniem, kas tiešām, izklausās, ka izceļ vienu un noliek otru partiju. un tolerances viņam trūkst. tāpat arī iegrimis ir paštīksmē. bet kāpēc ne, viņš mums tāds viens un tad robežas grūtāk novilkt
(Reply) (Parent) (Link)