08 April 2010 @ 07:26 pm
The Tax Inspector  
Parasti es izvairos lasīt depresīvus romāniņus, ja tur centrā ir disfunkcionālas ģimenes sāga. Peter Carey grāmatas 'The Tax Inspector' raksturojumi norādīja, ka tā ir depresīva etc., taču vienalga atvēru lasīšanai šo grāmatu. Godīgi sakot, galvenokārt tāpēc, ka man viņš patīk kā autors. Stāsta centrā bija incests, pedofilija, seksuāla izmantošana vienas ģimenes ietvaros un sekas uz attiecībām ar apkārtējiem, ko radīja šādas darbības. Taču kopumā nebija slikti sarakstīts. (Vienīgi beigas izskatījās nedaudz norautas). Mans vērtējums 3.5/5


"The Tax Inspector" is not a pleasant read. It's a story about a family damaged by incest making its final descent into hell, and it's also about a very pregnant woman who stumbles into this mess at the worst possible time.

I don't mind the subject matter being dark and all, but spending time with so many ugly characters in such an ugly setting - a run-down car dealership/garage - for over 300 pages is just painful and unrewarding. The "explosive" ending is a joke.
 
 
( Post a new comment )
[info]antons_v on April 8th, 2010 - 07:35 pm
Tu uzskati, ka beigas ir norautas, bet amazon komentētājs uzskata, ka beigas ir "eksplozīvas"? Tad kā tur īsti ir :)))))
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on April 8th, 2010 - 07:36 pm
beigās dinastijas turētāja uzspridzina visu bodīti. Tāpēc raksturojums gan par noraušanu, gan eksplozivitāti ir precīzs.
Man jau šķiet, ka Tarantīno vai tml. vajadzētu šo romānu ekranizēt. Vnk melni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on April 8th, 2010 - 08:34 pm
Bet ja konceptuāli iederas, tad taču viss kārtībā. No otras puses, uzspridzināt bodīti ir nobeigums, kas ir drīzāk kinematogrāfisks, nekā literārs (atcerēsimies Zabriskie Point).

Ziņa par Tarantino plāniem ir intriģējoša.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on April 8th, 2010 - 08:42 pm
Domāju, ka diemžēl pats Tarantino nezina šo plānu :) vajadzētu, lai kāds producents viņam šo grāmatu iegrūž rokās un tad gan jau sagaidīsim melno incesta komēdiju.

Par kinematogrāfisku un nevis literāru nobeigumu - mhm, piekrītu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on April 8th, 2010 - 09:00 pm
Tas bija wishful thinking no manas puses, jo nevaru sagaidīt no Tarantino nākamo filmiņu.
(Reply) (Parent) (Link)