19 February 2009 @ 04:00 pm
Vieta kur padomāt  
Domāju kaut kad vienatnē pasēdēt šajā kafejnīcā.



Iedomājaties, bet mums nav tamlīdzīgas vietas vismaz Rīgā, kas būtu nosauktas vietējo kultūrvaroņu vārdā.. Labākajā gadījumā viņiem atvēl nevis omulīgu kafejnīcu, bet gan ielu vai kapu nosaukumus. Tas, iespējams, par kaut ko liecina.
 
 
( Post a new comment )
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 04:25 pm
Tas liecina par to, ka vietējās kultūras īpatnību. Elks (cienījama persona) par tādu kļūst tikai tad, ja distancējas no sabiedrības. Vai nu nomirst, vai arī vienkārši netusē ar parastajiem cilvjiem. Līdz ar to cilvji secina, ka tev nebūs viņa vārdu nelietīgi valkāt.

Lai gan, kas tur nelietīgs?
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 04:47 pm
Nekas nelietīgs te nav. Vienkārši latvji kultūru padara diezgan statisku un tieši Tevis pieminētā distancēšanās man liekas nedaudz dīvaina. Šādas kafejnīcas, savukārt, lielas personības vismaz nedaudz padara par ikdienas sastāvdaļu, bet nevis pieminekļiem, kas ir jāapbrīno. Galu galā - Dekarts pirmām kārtām taču ir lasāms, kritizējams un nevis tikai cieņas un apbrīnas objekts. Protams, sēžot Dekarta vai Platona kafejnīcā gudrāks nepaliksi, taču zināms tribute tas ir.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 04:52 pm
Atceros, kā mēs ar tevi Liepājas rokkafejnīcā Groģi redzējām. Manuprāt, reāls piemērs stāra integrācijai ikdienā :)))))))))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 04:58 pm
O! :) :) Jā, tas bija viens no neaizmirstamākajiem pieredzējumiem! Sevišķi kā viņš drūmu seju apķēris alus kausu sēdēja pie galdiņa. Kaut kur pie kājām blakus mētājās melna kulīte, kurā šķindēja pudeles. Pēc tam klausoties dzimtā valoda, vienmēr izjūtu eksistenciālu pārdzīvojumu. Un arī šī intervija iegūst jaunu dimensiju: http://www.tvnet.lv/muzika/interviews/article.php?id=274963
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 05:26 pm
A kur, starp citu, ir šitais caffe?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 05:42 pm
Tālu - kaut kur amerikā. (pilsētu tagad neatminos - būs jāsameklē).
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on February 20th, 2009 - 12:16 pm
sorry, bet
Nu, un kā tas sasaucas ar ģēniju un vietu? Man šķiet, ka abas versijas ir gaļimās, lai tādējādi tributētos.
(Reply) (Parent) (Link)