the lament configurator ([info]morloku_karalis) wrote on May 9th, 2012 at 09:22 pm
"starptautiska atzinība"? nu labi, varbūt Lietuvā.

teiksim, Anglijā, ASV, cik % no pirktās literatūras ir tulkotā? divciparu skaitlis jau nu tas tiešām nav, un no tā paša lielākā daļa ir skandināvu detektīvi. Francijā, Vācijā nav daudz labāk - tas ir, labāk ir, bet gandrīz tikai uz tulkojumu no angļu valodas rēķina.

ar latviešu rakstnieku publicēšanu ārzemēs nodarbojas Latvijas Literatūras centrs. finansējums tam ir viena no lietām, kam vajag valsts naudu. also, par mērķiem, vīzijām un stratēģijām varbūt vajadzētu runāt tad, kad būtu izpildīts eksistences minimums - Latvijā literatūras "apgrozījums" ir krietni zem kritiskās masas, lai šī "industrija" varētu strādāt pēc turgus likumiem, un valsts pirmais uzdevums ir segt šo iztrūkumu.

par stipendijām piekrītu, tas ir kaut kāds stulbums.

bet par ministri, tur gan ir viena nianse. var jau būt, ka labs menedžeris no malas ir tieši tas, kas vajadzīgs. bet LABS menedžeris - tādu iespaidu Žanete nekādā gadījumā neatstāj. arī ar to "no malas" nav īsti skaidrs - nupat jau bijuši divi skandāli dēļ tā, ka viņa lietas centusies risināt, bez kādas atlases pieaicinot sev pazīstamus cilvēkus.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.