29 August 2011 @ 03:53 pm
grāmatzīmes  
Ievads ir tā grāmatas vieta, kur filozofi var izrādīt savu asprātību.

Finally, several readers have justly complained that my discussion of Mellisus' metaphysics is very hard to follow: it is difficult to remember, thirty pages on, what theorem (T6) of Mellisan metaphysics was; and the exposition cannot be understood without exasperatingly frequent back references. I hope that bookmark inserted in the present edition may remove that difficulty - and also the similar but minor difficulty in the case of Xenophanes' theology. (Jonathan Barnes, The Presocratic Philosophers . p.xxi.)

Šajā kontekstā mani priecē, ka, piem., Liepnieka un Rītupa izdevniecības grāmatām ir pat divas grāmatzīmes. Varbūt kādam palīdz.
 
 
( Post a new comment )
thel[info]thel on August 29th, 2011 - 04:37 pm
Grāmatzīmes un to daudzums, protams, ir gaumes jautājums. Ja nepatīk, tad var nelietot. Man pietiktu ar vienu - kamēr lasu, tikmēr to ieliktu pie komentāriem.

Bet Bārnss, cik nu noprotu, ir ekscentrisks ne tikai dažās savās rakstu izpausmēs, bet arī dzīvē. (Starp citu, kur ir fiksēts viņa izteikums, kad viņš jūtot savu nāves stundiņu, lūdza atdot grāmatu, kuru viņš bija aizņēmies?)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 29th, 2011 - 04:43 pm
Tas šeit http://www.bookdepository.co.uk/Nothing-be-Frightened-Julian-Barnes/9780099523741
Precīzu vietu tagad nepateikšu. Tur ir diezgan daudz stāstu par viņu.
(Reply) (Parent) (Link)