Thu, Oct. 15th, 2015, 04:07 pm
Veģetārieši un homofobi

Pēdējā laikā esmu dzirdējusi ļoti daudz tieši divus absurdus "pierādījumus un apvainojumus", kas man ir izraisījuši neizpratni un smieklus. Vieni vegānu un arī veģetāriešu vidū, otri homofobu vidū.
Pirmais - "jā, jā, ej, samaksā kādam citam, lai viņš tavā vietā nokauj dzīvnieku, ja jau pati nevari, slepkava!"
Šiem vegāniem/veģetāriešiem man ir jautājums - vai jūs dzīvojat pašpietiekamā naturālajā saimniecībā, kur paši audzējat savu ēdienu, paši audzējat augus drēbēm, veidojiet audumu un šujat paši un tā tālāk? Es neesmu ne gaļas audzētāja, ne gaļas izcirtēja, tas nav mans darbs. Vai man būtu jāmāk pareizi nokaut govs? Un vai tu māki izaudzēt to savu soju, vai māki izaudzēt linus un pagatavot sev drēbes? Nē? Nu tad ar šo argumentu nevajag sevi padarīt par muļķi. Mums sabiedrībā pastāv darba dalīšana. Jā, es kādam maksāju, lai viņš man izaudzē un nokauj govi. Tāpat kā tu kādam maksā, lai viņš tev izaudzē un nokauj burkānu.
Un otrs ir no homofobiem.
"Kas tad tagad arī ar dzīvniekiem drāzīsimies?"
Šeit man vispār liekas, ka daudz kas vēl absurdāks nav dzirdēts. Ja tevi, piemēram, vīrieti iekāro kāds cits vīrietis, vai tu kļūsti par dzīvnieku? Ja tevi, sieviete, izvaro kāda cita sieviete, vai tu pārvērties par dzīvnieku?
Homoseksuālisti tomēr guļ ar citiem CILVĒKIEM. Atceries, ka arī tu pēkšņi pēc savas loģikas vari homoseksuālas izvarošanas gadījumā pārvērsties par dzīvnieku, tikt ieslodzīts būrītī, nobarots, nokauts un apēsts, un uz tevi cilvēktiesības vairs neattieksies.
Homoseksuālismam taču nav pilnīgi nekāda sakara ar zoofīliju!

Thu, Oct. 15th, 2015, 04:28 pm
[info]ravejsledzejs

Reliģijai ar veselo saprātu un domāšanu nav nekāda sakara.

Thu, Oct. 15th, 2015, 08:17 pm
[info]kaszczejs

Veģetārietis sava garīgā truluma dēļ nespēj sadzirdēt ābeles bērniņa izmisušo pēdējo brēcienu, kad viņš tajā iekožas ar zobiem...
Sakars ar pretējā dzimuma dzīvnieku principā ir dabiskāks, kā ar savas sugas tā paša dzimuma īpatni. Jo tas bioloģiski tuvāks, jo tuvāk dabiskumam.

Thu, Oct. 15th, 2015, 08:44 pm
[info]tethys_

Šeit nav runa par to, vai ābols kaut ko jūt, bet par elementāru darba dalīšanu, kas pastāv sabiedrībā.
Nav tas tuvāk dabiskumam, ja mēs runājam par dabu. Sekss starp divu atšķirīgu sugu pārstāvjiem dzīvnieku pasaulē pastāv, taču ļoti reti, daudz, daudz retāk kā homoseksualitāte savas sugas ietvaros. Homoseksuālisms dzīvnieku vidū ir pat ļoti izplatīts. Zīdītājiem, putniem, pat zivīm, rāpuļiem, abiniekim, kukaiņiem un vēžveidīgajiem. Daudzām sugām tas pat nodrošina lielāku dzīves ilgumu.
Tā ka tavs iebildums ir pilnīgi aplams.

Thu, Oct. 15th, 2015, 09:39 pm
[info]kaszczejs

Atļaušos aizrādīt, ka nevienam nav datu par starpsugu seksa biežamību salīdzinājumā ar monoseksuālo, jo šādi pētījumi nav ienesīgi. Man bija zināms par biežo monoseksualitāti starp dzīvniekiem vēl pirms tam, kad šādus pētījumus ar iepriekš paredzētiem rezultātiem sāka apmaksāt, bet rakņāšanos starpsugu seksā pagaidām neuzdrīkstas apmaksāt pat dzeltenā prese... Zināms tikai, ka starp radnieciskām sugām tā ir norma, ko pierāda, piemēram, suņu eksistence.
Un starp citu, izplatītums vēl negarantē dabiskumu.

Fri, Oct. 16th, 2015, 12:20 pm
[info]tethys_

Es gan esmu manījusi rakstus par starpsugu seksu. Visos kā vienā ir norādīts, ka tā ir reta parādība.
Taču, ja tu gribēsi veikt pētījumu par to, kas ir dabiskāks, tevi aizsūtīs uz psiheni, jo šis termins tāpat ir ļoti nekonkrēts. Un, starp citu, sēdēt pie datora un rakstīt šādus pātarus ir daudz nedabiskāk kā pārgulēt ar sava dzimumam pārstāvi. Mūsdienu sabiedrībā dabiskums nekad nav bijis kaut kā laba rādītājs. Izārstēt vēzi vai AIDS arī nav dabiski, bet mēs tā kā to vēlamies darīt...

Fri, Oct. 16th, 2015, 03:19 pm
[info]kaszczejs

Nu ja mēs noejam līdz demagoģijai par Interneta (vai smadzeņu) lietošanas pretdabiskumu, tad dabiskāk būtu pārgulēt ar sava dzimuma pārstāvi, nevis kasīties ar viņu Internetā. Bet, ja es to klātesošajai piedāvāšu, mani ja ne gluži aizsūtīs uz trakonamu, tad vismaz kaudzi reitinga punktu noņems :)